Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSU Dalarna tar strid mot S-regeringen om asylpolitiken

SSU i Dalarna vill avskaffa S-regeringens nya tuffare asylpolitik. Nu har ungdomsförbundet fått stöd av Falu arbetarekommun.
– En delseger. Nu ska vi mobilisera hela Dalarna inför partidistriktets årskonferens i mars, säger SSU:s länsordförande Sofie Eriksson.

SSU har från starkt kritiserat regeringens nya tuffare asylpolitik. SSU vill inte bara återinföra de gamla migrations- och asylreglerna, utan även förbjuda alla privata intressen inom asylbranschen.

– Falu arbetarekommun har enhälligt gett oss sitt stöd för kravet att avskaffa det som regeringen införde i höstas. Det gläder oss mycket. Vi måste återinföra den humana asylpolitiken, säger hon.

Den 23 april håller Socialdemokraterna i länet sin stora årskonferens i Leksand. då ska SSU försöka förmå S-medlemmarna i länet att ställa sig bakom SSU-kravet.

– Inte minst är detta viktigt att stå upp för när rasismen växer även inom LO. Det är viktigt att visa att arbetarrörelsen står upp för de svaga och för solidaritet, säger hon.

I praktiken blir det troligtvis mycket svårt att få igenom SSU-kravet under årskonferensen. Länets starke S-ordförande Peter Hultqvist sitter som bekant med i regeringen, som infört den nya asylpolitiken.

– Jag vill inte spekulera i hur han kommer agera under årskonferensen. Han vet att vi är kritiska mot den politik han som minister står bakom. Nu ska vi mobilisera i länet. Jag vet att det finns många S-medlemmar som är djupt kritiska över det som nu är landets asylpolitik. I grunden handlar vår kamp om vilket samhälle vi vill skapa och leva i framtiden, säger länets SSU-ordförande Sofie Eriksson.