Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSU Dalarna går emot moderpartiet – Skickar brev med uppmaning att rösta nej till nya asylregler

SSU Dalarna uppmanar länets socialdemokratiska riksdagsledamöter att rösta nej till regeringens förändrade asylpolitik.
Uppmaningen har kommit i ett brev som skickats ut till var och en.

Annons

Regeringen föreslår att utöka inskränkningarna i asylpolitiken ytterligare. I ett brev till var och en av länets socialdemokratiska riksdagsledamöter uppmanar nu SSU Dalarna ledamöterna att rösta nej. Man har även tidigare kritiserat den skärpta flyktingpolitiken.

– Det är ett sätt för oss att påverka politikerna. Vår förhoppning är att ledamöterna ser att de har en viktig roll i det här och vi hoppas så klart att det här inte går igenom, säger Sofie Eriksson, ordförande i SSU Dalarna.

LÄS OCKSÅ: Hultqvist om flyktingpolitiken

Ungdomsförbundet vänder sig mot förslagen om utökade ID-kontroller, införande av tillfälliga uppehållstillstånd, inskränkningar i möjligheten till familjeåterförening, utökning av försörjningskravet, medicinsk åldersbestämning av flyktingbarn, att kategorin övriga skyddsbehövande inte ska ha rätt till uppehållstillstånd och att bestämmelsen om uppehållstillstånd på grund av synnerligen/särskilt ömmande omständigheter ersätts av en bestämmelse som medger att uppehållstillstånd kan beviljas av humanitära skäl i vissa mycket begränsade undantagsfall.

Genom att motsätta sig detta går ungdomsförbundet emot moderpartiet.

– Men det har SSU gjort vid många tillfällen i frågor som är viktiga för oss och det är inte bara vi i Dalarna som gör det. Det är en bred rörelse inom ungdomspolitiken som är kritisk, säger Sofie Eriksson.

Det är inte så vanligt att SSU Dalarna skickar brev på det här sättet.

– Vi gör på olika sätt för att försöka påverka, ibland försöker vi påverka internt, ibland genom debattinlägg. Nu valde vi att göra så här, säger Sofie Eriksson.

LÄS OCKSÅ: Han både kritiserar och välkomnar asylpolitiken

LÄS MER: Sofie Eriksson efter rikskongressen

LEDARE: SSU vill tysta ned vänsterhat

FLER KRITIKER: Jönsson (C) säger nej

LÄS OCKSÅ: Han säger ja till asylpolitiken