Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprutade senap i ansiktet på kunden

Under ett bråk vid serveringen har en man sprutat senap i ansiktet på en kund.

Två personer som arbetade i en servering, en i 40-årsåldern och en i 30-årsåldern, har dömts för misshandel och ofredande respektive olaga hot.

Ord har stått mot ord om vem som sprutade senap på vem. Händelsen inträffade en natt under förra sommarens dansvecka i Malung. Utanför serveringen var det stökigt med många berusade.

Enligt utredningen var det 40-åringen som tog i kragen på en berusad kund utanför, drog denne en bit in genom kioskluckan och sprutade senap i ansiktet på kunden.

40-åringen i sin tur har hävdat att det var kunden som slog till honom och att det var han själv som fick senap på sig.

Tillsammans med vittnesuppgifter gör tingsrätten bedömningen att det är ställt utom allt rimligt tvivel att kunden har blivit ofredad på det här sättet.

Bråket slutade inte där.

Efter en stund upptäckte kunden att han hade tappat en halskedja i tumultet. När han skulle fråga efter sin halskedja hade serveringen stängt, men 40-åringen och 30-åringen fanns på baksidan.

Där blev det nytt tjafs och kunden fick ett slag i ansiktet av 40-åringen.

30-åringen var nu utrustad med ett basebollträ som han hotfullt höll i höjt slagläge. Han uppgav att han varit rädd och ville kunna förvara sig.

De båda åtalade hade en annan syn på händelserna och hävdade att det var de själva som blivit slagna och hotade. De förnekade brott.

Tingsrätten finner dock att åtalen är styrkta.

40-åringen döms för misshandel och ofredande till villkorlig dom samt 120 dagsböter.

30-åringen får villkorlig dom och 50 dagsböter.

Båda ska dessutom betala 4 000 kronor vardera av sina rättegångskostnader samt 500 kronor till brottsofferfonden.

Det beslagtagna basebollträet förklaras förverkat.