Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprintnyhet i Borlänge Tour

Den 24 till 26 maj är det dags för 14:e upplagan av Borlänge Tour.
Nytt i den tre dagar långa cykeltävlingen är att tempoloppet bytts ut mot sprint.
– Det är mer publikvänligt, och feedbacken från tävlande visar att de vill ha fler samstarter, säger tävlingsledare Roger Karlsson.

När Borlänge Tour inleds på fredag klockan 15 är det inte några individuella starter som väntar cyklisterna. I stället har arrangören Borlänge CK för första gången i loppets historia valt att ha en sprint på cirka 700 meter.

– Vi har alltid fått bra feedback på loppen, men vi har lyssnat på cyklister och ledare och gjort en del förändringar. Sprint är helt nytt och vi tror på det här, säger Roger Karlsson.

Borlänge CK väntar sig ungefär 300 tävlande under helgen. De tror framför allt att tävlingen lockar ungdomar och nybörjare, men det finns även elitklasser.

– Det brukar vara stora nybörjarklasser med barn mellan fem och tio år, säger Roger Karlsson.

I vanliga fall håller Borlänge CK till kring Tjärna sandtag, men en gång per år har de tillstånd att arrangera sin tävling kring motionsspåren i Mellsta.

– Det är ett otroligt fint område med snabb terräng, och det brukar bli en mycket uppskattad tävling.

Läs mer på Borlänge CK:s hemsida www.bck.nu