Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Språket ledde till kärleken

Högskolan Dalarnas språkcafé är populär bland utbytesstudenterna.
– Ingen träff är den andra lik, därför är det alltid spännande att delta, säger Tiltan Ranch från Schweiz.

När 27 åriga Denis Cherepnin först kom till Falun för att studera engelska och litteratur hade han svårt att få kontakt med svenska ungdomar. Trots att han bosatte sig i en studentkorridor med delat kök var det få som var intresserade av att lära känna sina grannar. Men han upptäckte snart ett forum där han kunde träffa vänner. Det visade sig att de språkträffar som högskolan anordnar är välbesökta av studenter som liksom han vill umgås och prata.

– Det är en bra stämning här, folk är nyfikna på varandra och vi lär oss prata nya språk, säger Denis som sedan några år tillbaka lär andra att prata ryska på träffarna.

Det var tack vare språkcaféet som Denis tog mod till sig och pratade med sin nuvarande flickvän Tiltan Ranch fösta gången.

– Vi hade setts i klassrummet tidigare, men det är svårare att få kontakt i skolan. När vi sågs på spåkcaféet var det mer avslappnat, säger Tiltan.

Hon är 23 år och studerar till lärare. Även hon tar examen i vår. Vad som händer därefter vet varken Tiltan eller Denis. Han har varit och hälsat på hennes familj i Schweiz och hon ser fram emot att besöka honom i Moskva. Men helst skulle de bo kvar i Falun om det går att få tag på arbete och boende.

– Det spelar inte så stor roll för mig var vi ska bo, så länge vi får vara tillsammans, säger Denis.