Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sporthallschefen ser fram mot ett gott nytt år

Det här är hösten då Ludvika simhall kan liknas vid ett enda stort renoveringsprojekt.
Senast i raden att gå sönder är stora rutschkanan i äventyrsbadet.
Det är samtidigt oklart vad som ska ske med före detta romerska badet, liksom med Ludvika Simsällskaps förra klubblokal.

Annons

Lägg till det att den nya fyra miljoner kronor dyra "plåtbaljan" i stora bassängen lär ta flera månader att få på plats samt att renoveringen av basturna i de nu avstängda omklädningsrummen drar ut på tiden.

– Med tanke på allt det här är nu vår målsättning att allt ska vara i drift i januari, säger en hårt prövad sporthallschef, Peter Hoxell.

Han vägrar ändå att se nattsvart på alla tekniska motgångar, utan tror att det kan bli som en nystart för personal och besökare när allt har retts ut och blivit åtgärdat.

– Vi har fått en nytändning i form av att ha fått i gång en bra dialog inom personalen, mellan förvaltningar och med föreningar.

Klart är att det ännu finns mycket att reda ut, men i grova drag ser läget ut så här:

* Stora bassängen ska få plåtbeklädnad, vilket nu formellt måste klubbas igenom politiskt innan upphandlingsprocessen kan starta. Går allt som planerat kan bassängen kanske vara badbar igen kring nyår.

* Fuktskadan, till följd av läckage, som slagit ut basturna i omklädningsrummen kommer att ta ytterligare lång tid att åtgärda. Hela sommaren har byggfläktar använts, ändå var den relativa fuktigheten i den ena urrivna bastun fortfarande 98 procent vid mätning förra veckan. Först vid 85 procent kan tätskikt läggas.

* Sprickor upptäcktes förra veckan i sluthanget av den största rutschkanan i äventyrsbadet. En sektion ska bytas omgående. Jobbet är beställt men fram till att det blir gjort måste kanan hållas avstängd.

* Efter att tidigare arrendatorn Ingegerd Höök lämnat romerska badet står nu den lokalen ledig för uthyrning. Gymmet Actic, som redan har verksamhet i Ludvika sporthall, har visat intresse. Då möjligen för att slå ihop romerska med simklubbens förra klubblokal och via viss ombyggnad få cirka 140 kvadratmeter sammanhängande ny träningsyta.

– Actic har varit här med tre personer, bland annat en arkitekt, för att titta på lokalerna. Än har vi inte fått något besked ifrån dem, men de har i alla fall pratat om att där kunna ha exempelvis spinning, rum för egenträning och för gruppverksamhet, säger Peter Hoxell.

Tills vidare används nu gamla romerska badet som extra omklädningsrum, inklusive dusch och bastu, för omväxlande män respektive kvinnor.

– Det finns ju ett stort behov av omklädningsrum när de som normalt hör till simhallen måste hållas avstängda.