Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sporten sänder Moras matcher i SCA-cupen – det ser nye Morareportern fram emot: "Får gärna vara tajta matcher"

 
SCA-cupen 2020
Visa alla artiklar

Den klassiska turneringen SCA-cupen kommer tillbaka, något senare än vanligt som följd av coronapandemin.
För sjunde året i rad sänder vi Moras möten med de hockeyallsvenska konkurrenterna, med tre heta derbyn.
– Jag är rätt så säker på att det finns ett spelsug, säger Mora IK-reportern Mathias Andersson.

Den 16 september inleds den 47:e upplagan av klassiska försäsongsturneringen SCA-cupen, där Mora möter Timrå i den första matchen och därefter spelar match två och tre mot Modo och Björklöven på fredag respektive lördagen.

Och som traditionen bjuder kan du se samtliga Moras bataljer, när vi sänder totalt fem av turneringens matcher.

En av dem som kommer bevaka turneringen är DT:s och Mora Tidnings nye Mora IK-reporter Mathias Andersson.

Mathias presenterar sig själv så här:

"Hej alla läsare! Det är jag som kommer bevaka Mora IK den här säsongen, vilket ska bli grymt kul! Jag har tidigare jobbat som skribent på sajten hockeysverige.se och även tidigare varit en sväng på Dalarnas Tidningar och bevakat sport. Under de senaste två åren har jag varit på Sveriges Radio och SVT i Falun då jag bland annat har refererat ishockey på SHL-nivå. Jag har också gjort en del jobb för SVT Sport. Att från redaktionen i Mora få bevaka MIK:s väg tillbaka till finrummet på nära håll ska bli spännande och samtidigt väldigt utmanande!"

Det har varit ett minst sagt speciellt år med pågående pandemin och SCA-cupen spelas senare, och om det är publik blir det med färre än vi är vana vid. Många kommer därför se matcherna via våra sändningar istället för på plats. Vad kan folk förvänta sig av årets tv-sändningar?

– Jag hoppas och tror att vi kommer att kunna erbjuda matiga livesändningar med studiosnack, givande intervjuer och så goda analyser som möjligt från reportrar/experter som bevakar respektive lag på nära håll.

Förra året slutade just Modo som segrare av cupen, för femte gången i historien. I år ser Mathias Andersson Björklöven som den givna, starka kandidaten i turneringen.

– Jag måste nog säga Björklöven. De har lyckats behålla det mesta från den starka stommen som man hade förra säsongen, då man körde på likt en ångvält. Givetvis är Joe Cannata och Brian Cooper rätt tunga tapp, men en sådan som målvakten Kevin Poulin, som har en stark bakgrund med erfarenhet från NHL, kan nog ändå täcka upp hyfsat efter Cannata. Att sådana som Palmquist, Hutchings och Crandall är kvar betyder så klart oerhört mycket. 

– Och vad kan Liss hitta på? Han har, som de flesta vet, visat upp en otroligt hög högstanivå. Kan han nå upp till den nivån igen så blir Löven extremt svårstoppade, tror jag.  

Vad hoppas du få se under turneringen?

– Mål, mål och mål. Haha, alla vill väl se mål? Det får gärna vara tajta matcher där spelarna bjuder upp till kamp trots att det "bara" är träningsmatcher. Jag är rätt så säker på att det finns ett spelsug eftersom att uppehållet, som bekant, har varit ovanligt långt innan lagen har fått börja spela matcher igen. 

Vad kommer du följa extra noga vad gäller Mora under SCA-cupen?

– Det finns några intressanta värvningar som kanske kommer att kliva fram. Johan Hedberg och kompani hoppas nog att en sådan som Måns Carlsson kan ta nästa kliv i utvecklingen, och sedan nyförvärvet Ludvig Larsson vet jag är sugen på att ta sig an en offensiv roll efter några tuffa år där borta i Nordamerika, där han har hamnat lite i skymundan i en mer defensiv roll. 

Hur tror du att Mora står sig gentemot de andra lagen?

– Lite som jag var inne på i föregående svar så ser jag vissa frågetecken i Moras trupp inför säsongen. MIK är inte riktigt i samma klass som Timrå, Björklöven och Modo. Men, tränaren Hedberg har en idé om att spela intensivt och hämta lite inspiration från nordamerikansk ishockey, så det finns ändå potential i det här laget. Jag tror absolut de kan vara med och utmana och kanske knipa någon seger mot topplagen, men att vinna cupen blir nog svårt. 

FAKTA: Här är matcherna vi sänder från SCA-cupen

Onsdag 16 september: Timrå–Mora, 19.00

Fredag 18 september: Björklöven–Timrå, 16.30

Fredag 18 september: Mora–Modo, 20.00

Lördag 19 september: Mora–Björklöven, 14.00

Lördag 19 september: Modo–Timrå, 17.30

Så gör du för att se matcherna – klicka här för att komma till en steg för steg-guide!

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på sajten får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter.