Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Zorro" hoppas på bättre form

Annons

Han har kört i nio säsonger för Eskilstunaklubben och ligger sexa på klubbens maratonlista när det gäller inkörda poäng.

- Men att köra mot Smederna känns som vilken match som helst. Det som kanske gör det lite speciellt är att jag bor där. Trots allt har jag ju varit borta en hel säsong från Smederna då jag körde för Örnarna i fjol.

- Det som gör matchen till något extra är att Smederna ligger i topp. Det blir en tuff match där man inte får något gratis, tillägger "Zorro".

Smederna är i serieledning, två poäng före Masarna på andraplatsen.

Lite speciellt är också att "Zorro" haft sin formsvacka:

- Nu gäller det att tagga till och göra något bra, konstaterar han.

Han har laddat med vila från speedwayen ända sedan hemmamatchen mot Rospiggarna för två veckor sedan och före den var han också ledig från speedwayen i en vecka:

- Det har varit en riktigt lång semester för att ladda om batterierna.

- Nu är jag sugen efter att ha varit ifrån det ett tag. Det får heller inte vara för långt mellan tävlingarna för då är det risk att man blir bekväm, säger "Zorro" som i alla fall hållit igång med lite motocross.

I går var han i farten igen med träning i Brovallen. Där testade han en ny motor.

- Den skulle ha kommit till den match som blev inställd i tisdags, men kom istället dagen efter. Så det var kanske tur i oturen.

Och den nya motorn kan behövas. Kvällens bortamatch är inledningen på en tuff vecka. I morgon gäller det par-SM i Örebro tillsammans med Tony Rickardsson och på torsdag är det returmöte med Smederna i Brovallen. Sedan drar "Zorro" till Polen för match på söndag.

Till kvällens match stoppar Masarna in skadade Niklas Klingberg i laguppställningen igen på Gary Havelocks plats. Syftet är givetvis att köra riders replacement för honom. Detta då Gary Havelock hittills inte lyckats så bra med poängplockandet på bortaplan.

Till returen hemma i Brovallen på torsdag är Gary med i laget igen.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons