Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zetterberg klar för IBF

Annons

- Jag har varit runt och besökt ytterligare några elitklubbar under våren. Men när jag kom till Falun kändes det helt rätt. Där fanns vad jag sökte, säger Emil.

Han bor i Nynäshamn och har den senaste säsongen spelat i bottenlaget Ristomta i division 2.

Där gjorde han 18 mål och assisterade till 34.

Är inte steget från botten av division 2 till elitserien väl stort?

- Det är självklart ett stort steg men ingen jag är rädd för. Jag har spelat i division 1 tidigare med Farsta, så jag tror säkert det ska gå bra.

Vad var det som fick dig att välja just IBF Falun?

- Det var helhetsbilden av en välorganiserad förening, ett stort innebandyintresse, en trevlig stad och inte minst hallen. Man blev ju nästan tårögd när man såg den, säger Emil, som skrivit på ett tvåårskontrakt.

Betydde Mika Packalén som tränare något?

- Ja, det var ju inget minus direkt. Det ska bli väldigt intressant att få arbeta ihop med honom.

Vad ska du göra vid sidan om innebandyn?

- Jag har haft planer på att börja plugga igen i flera år men det har inte blivit av. Nu passar det perfekt så jag tänker börja studera vid högskolan.

När flyttar du från Nynäshamn till Falun?

- Stadigvarande blir det nog under sensommaren. Men innan dess kommer jag nog att åka upp en hel del till Falun. Det är ju inte allt för långt.

Emil från Ristomta är IBF Faluns första nya spelare inför nästa säsong. Så här beskriver sportchefen Mats Andréason honom:

- En smart och kvick spelare, en högerforward, som vi tror mycket på. Det gjorde även fler elitlag som också jagade honom.

Hur det blir med de övriga fyra som visade upp sig i helgen återstår att se.

IBF Falun har för övrigt en ny tryout inbokad redan kommande veckoslut.

Det ska också tilläggas att junioren Måren Milling, forward född 1988 från egna juniorlaget som tränade med a-laget i år men inte spelade några matcher, har fått ett ettårskontrakt.

- Mårten Milling tillhör tillsammans med Jonas Adriansson landets främsta i sin årskull. De båda har det som krävs för att tillhöra a-truppen, men har naturligtvis möjligheten att förstärka juniorlaget under säsongen, kommenterar tränaren Mika Packalén som var på plats i Västerås under disktrikslags-SM.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons