Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wressel visade klass

Annons

Såväl Kristianstads David Nilsson i 125 cc som Skenes Jonas Wing i 250-500 cc kom till Hedemora i ledning och åkte därifrån med SM-guld.

Wing, som vann de båda finalheaten, var en värdig totalsegrare. Av säsongens åtta heat har han vunnit sju och kommit tvåa i ett. Därmed fattades bara tre poäng till maximala 200.

Bakom Wing körde SMK Dalas Nisse Hedlund också snabbt. Två tredjeplatser i Hedemora gjorde att han klättrade till en sammanlagd 13:e plats i SM med totalt 58 poäng.

I 125-klassen inledde David Nilsson säsongen med fyra raka segrar. I Hedemora kom han trea i det andra heatet, men misslyckades i det första.

En handskada från en vurpa förra helgen gjorde att han inte kunde hålla i styret ordentligt.

Bäst i Hedemora lyckades fjolårssegraren Marcus Norrlén med en seger och en tredjeplats.

Hemmagrabben Ricard Wressel visade sin kapacitet i det första heatet. Efter en trång start hade han ett 15-tal förare framför sig. Ricard plockade dock placeringar i jämn takt och gick i mål som sjua, bland annat efter att ha passerat slutsegraren David Nilsson ett par varv före mål.

I det andra heatet var Ricard inblandad i en kollision. Han tappade tid och fart och var i väg som 38:e förare. Ricard hade bra fart på cykeln och slutade på 13:e plats efter en imponerande uppåkning.

- Första heatet är jag väldigt nöjd med. Då hade jag ett härligt flyt i körningen, sade Ricard.

I SM totalt blev det en 16:e plats för Fäggebygrabben. Henrik Jansson från Grycksbo, tävlandes för Alta-Edsbyn, körde in 25 poäng i Hedemora och slutade elva totalt.

SMK Hedemora kunde räkna in 65 startande i SM-finalen.

- Vi hade hoppats på fler. Men så här är det att arrangera finaler. De som har långt att åka och inte hade något med toppen att göra, valde att stanna hemma. Dessutom kolliderade vår tävling med det södra distriktets DM, sade Tomas Larsson i SMK.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons