Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Winsnes banans kung

Annons

Fredrik Winsnes har spelat 25 Champions League-matcher med Rosenborg och stod för ovärderlig rutin inför mötet med de bollskickliga jugoslaverna.

- Winsnes var väldigt duktig. Jag ville att vi skulle använda hans internationella rutin från stora matcher, och jag hade sagt åt de andra spelarna att lyssna på honom, sade Hammarbytränaren Anders Linderoth.

Det gjorde Linderoth och Hammarby rätt i. Winsnes var de grönvitas bäste spelare och den store ledargestalten.

- Jag var extra koncentrerad inför den här matchen. Det är roligt att spela de här stora matcherna inför mycket publik, säger Winsnes.

De drygt 19 000 på Råsunda fick dock se en svag inledning av hemmalaget. Partizan rullade upp Hammarbyförsvaret gång på gång under den första kvarten.

Men när Partizanpressen var som störst tog Winsnes själv tag i bollen. Norrmannen erövrade bollen utanför straffområdet och sköt ett stenhårt vänsterskott som satt snyggt i burgavlen.

- Det var en väldigt bra träff. Jag har gjort två mål i Champions League tidigare, men det här var det klart snyggaste.

Men 20 minuter efter Winsnes vänstervrist kvitterade Partizan. Dribblingsvillige Ivica Ivic snurrade upp annars utmärkte Jonas Stark och avlossade sedan ett skarpt skott. Hammarbymålvakten Ante Covic gjorde en fin parad, men det 19-årige anfallslöftet Danko Lazovic kunde på returen nicka in 1-1 från nära håll.

I andra halvlek hade Partizan bollen mest, men Hammarby skapade några hyfsade chanser att trycka i en segerboll.

Hammarbyanfallen regisserades ofta av Winsnes med Peter Markstedt som murbräcka i frontlinjen.

Deras samarbete var nära att lyckas vid ett par tillfällen, men när inte Partizanförsvaret rensade undan så blåste eller vinkade domartrion bort möjligheterna.

- Det var synd att vi inte fick någon av chanserna och det var synd att vi inte kunde hålla nollan. Det hade varit väldigt viktigt inför returen, säger Winsnes.

Returen i Belgrad spelas den 7 augusti.

- Vi får spela på samma sätt där nere i Belgrad. Försvarsspelet är grunden till allt anfallsspel när man möter ett så här bollskickligt lag, säger Winsnes.

- Men visst kan vi gå vidare, det gäller att vi utnyttjar ytorna bättre när vi får bollen.

Om Hammarby klarar sig vidare från den matchen är laget åtminstone klart för Uefacupen.

Men för att nå gruppspelet i Champions League måste Bayern München besegras - och det blir nog svårt.

Även om Winsnes fortsätter att göra stormatcher. (TT)

TT

Mer läsning

Annons