Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Windahl-affären spricker?

Annons

BS-damerna placerades, något överraskande, i division 2 södra Norrland och inte i division 2 norra Svealand vid serieindelningen i december.

Det medför betydligt längre och dyrare resor till säsongens bortamatcher och i praktiken ingen skillnad mot hur laget reste under fjolårets säsong i Norrettan.

För Helena, som bor i Dala-Järna, innebär förstås den serieindelningen att resorna blir än mer betungande, eftersom hon också måste räkna in pendlandet mellan Järna och Falun i det totala resandet.

- Dessutom fick jag fortsätta mitt jobb som lärare, en anställning som skulle tagit slut strax före jul, så läget har förändrats, säger Helena.

Har du pratat med Falu BS?

- Jag har pratat med Tony (Ohlsson, huvudtränaren) men jag ska snart ta en diskussion med de sportansvariga.

Vill du vara kvar som assisterande tränare?

- Det vill jag, men det gäller att hitta en lösning.

Ronald Norman, damansvarig i Falu BS, är förstås medveten om Helenas problem och beredd på att klubben kan tappa henne.

- Vi kommer att ha en sittning med henne, men förstår hennes situation och är införstådda med att det kanske inte går att lösa, säger Norman.

Till helgen spelar Falu BS Tipscupen i Stockholm med ett i stora delar nytt lag. Av fjolårets A-lag återstår bara spillror.

Sedan tidigare har det varit klart att Kristin Ek gått till Mallbacken och Tina Heurlin och Anna Nykvist till Ornäs. Nu är det också klart att Linda Csagola går till Ornäs.

- Dessutom har de flesta av de övriga A-lagsspelarna försvunnit. Mia Eriksson ska bli mamma igen, Sussie Sjögren ska plugga i Skåne, Hanna Widlund plugga i Örebro och Karin Winter och Malin Eljans ska plugga i Uppsala.

Kvar återstår i stort sett bara Kaltrina Breznica, Victoria Ericols och Jennie Norman.

Och några etablerade nyförvärv har klubben heller inte gjort klart med.

- Nej, det blir ett ungt lag i tvåan och vi kommer att ha målsättningen att i första hand hänga kvar, säger Ronald Norman.

HELENA WINDAHL SOM VILL MEN KANSKE INTE KAN TA ÖVER SOM ASSISTERANDE TRÄNARE I FALU BS. THOMAS LIND

Mer läsning

Annons