Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willy är tillbaka

Annons

På lördag startar han Grantoppen i V75-5 på Bollnästravet. En nioåring efter Willys gamle segerstaplare, Granar. Grantoppen kommer från seger på Romme och det här var Willys första seger på flera år. Willy vågar inte spekulera i seger på lördag men han hoppas på att de ska kunna tjäna en fin slant.

- Loppet blev lite för tufft. Men håller sig Grantoppen lugn kanske det kan bli en bra peng med, spekulerar Willy.

Den forne kallblodsexpertens takter sitter således i. Willy vet hur man tränar fram en bra travhäst. Alla kallblodsvänner erinrar sig säkert forna segermaskinerna Granar, Tryggson och svenske rekordhållaren Steggsy.

Allt har dock ett slut. Så även Willys yrkeskarriär. Märkligt nog fortsatte han sedan som amatör med ett varmblod. Lindys Man var hästen som såg till att Willy inte tappade intresset helt för travet.

- Det gick inte så bra och det blev ett längre uppehåll. Sedan kom suget tillbaka och i april köpte jag in mig på Grantoppen.

Som under proffsåren även firade framgångar med varmblodstravare. Tillsammans med Knabyl vann han på 80-talet Jarlsberg Grand Prix för fyraåringar.

Förstapriset uppgick till storfina 100 000 kronor. Valena var ett annat framgångsrikt varmblod som delägdes av bland annat Leksandsspelarna Ulf Weinstock och Pirro Alexandersson.

Det är dock som skicklig kallblodstränare vi bäst minns den forne proffstränaren. Grantoppens segerlopp i juli gav blodad tand och räkna kallt med att Smedjebacksamatören, Willy Johansson, ännu inte vunnit sitt sista travlopp.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons