Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing trivs med sitt nya liv

Annons

Widing, som lämnade Leksand i våras efter att ha varit klubben trogen ända sedan juniortiden, laddade upp inför matchen - med sina gamla lagkompisar.

Först såg han matchen HPK-Leksand i onsdags kväll, sedan följde han med Leksandsspelarna till hotell Aulanko i Hämeenlinna.

Efter en lång kväll med grabbarna blev det bilresa hem de tio milen till Lahti.

- Jag var inte hemma förrän halv två på natten. Det är sånt snack man saknar här i Finland. Visserligen är min engelska ganska bra, men det är ändå svårt att uttrycka sig som man kan göra på svenska, säger Daniel.

I övrigt trivs han dock förträffligt med sitt nya liv.

- Det är ju första gången jag flyttar hemifrån på allvar. Det blir mycket att klara sig själv. Men jag har haft tur eftersom en kille som jag lärt känna på en "camp" spelar i laget. Han visade mig allt och jag var "inne i laget" på en vecka, säger Daniel.

Även på isen har flytten österut gett resultat.

- Just nu är det ingen tvekan om att finsk ishockey passar mig bättre än svensk. Här är det mer fram och tillbaka och fler öppna lägen, säger Widing, som gjort fem poäng (tre mål och två assist) på sju matcher.

- Det är fler än jag gjorde på hela elitseriesäsongen i fjol. Här får jag även spela box play, vilket jag aldrig fick i Leksand. Det är skönt att visa att jag kan.

Räkna med att en spelare är lite mer laddad än de andra i Pelicans i kväll.

Han som så sent som för två dygn sedan satt i soffan och skämtade och skrattade med Leksandsspelarna.

MARKUS JOSEEFSSON

Mer läsning

Annons