Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing räddade poäng

Annons

- Målvakten snodde pucken från Pär Bäcker, men tappade kontrollen på den och då kastade jag mig fram och sprätte upp den, berättar Daniel i telefon från Pardubice.

Sverige förde matchen men hade - som vanligt - svårt att göra mål på alla målchanser som skapades.

USA gick fram till 2-0-ledning efter den andra perioden efter mål både i numerärt överläge och numerärt underläge.

- Vi blir lite för offensiva när vi spelar med en man mer, men jag tycker ända att vi skulle ha vunnit matchen, säger Widing.

Den 19-årige Leksandsforwarden hade också så när blivit tvåmålsskytt, men han kunde inte förvalta det friläge han hade vid ställningen 0-2.

- Målvakten slajdade och jag tänkte sprätta upp den i nättaket men han fick upp plocken. En otroligt bra räddning faktiskt.

Widing kamperar ihop med Färjestadscentern Pär Bäcker och Hammarbys Tim Eriksson, något han trivs väldigt bra med.

- En ren dröm att spela med dem. Båda två är riktiga lirare så det är bara att åka på så får man pucken på bladet.

I dag är det vilodag för svenskarna innan gruppspelet avslutas med match mot Slovakien i morgon och mot Tjeckien på söndag.

Sveriges grupp ser ut som rena getingboet om man bortser från svaga Vitryssland. Slovakiens skrällseger med 1-0 mot Tjeckien igår bäddar för en hård kamp om de två första platserna.

- Jag tror att USA tar en av de två första platserna. De har fyra poäng liksom vi och kvar att möta Slovakien och Vitryssland.

Intresset för JVM-turneringen är mycket stort i Tjeckien. 4 000 såg Sveriges match mot Vitryssland och i går, i matchen mot USA, fanns drygt 6 300 på läktarna.

- Helt otroligt vilket intresse det är här. Folk hejar på oss på stan och vi trivs verkligen bra med allt, allt från från hotellet till maten och ishallen, hälsar Widing.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons