Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westerberg slår ifrån sig ansvaret

Annons

Dan Westerberg blev helt tagen på sängen av trasslet Karlsbyhedens IK råkat ut för.

- Det här hade jag ingen aning om. Jag hade inte koll på att det behövdes sådana avtal och garantier vid den här tidpunkten.

- Det är inte min nivå utan det är juristen och tjänstemännen i trafik- och fritidsnämnden som hade ansvaret. Jag utgick ifrån att i den delen jobbade klubben mot tjänstemännen, säger han.

Westerberg tycker att klubben även har ett visst ansvar i det här och att den och tjänstemännen missat i kommunikationen.

Han är också irriterad på att banken inte vill ställa upp trots att kommunen försäkrar att det hela är i sin ordning och att det formella löser sig senare.

- Jag tycker att banken skulle lita på kommunens ord att vi ordnar upp det här i september.

- Men det duger tydligen inte, utan banken vill ha både hängslen och livrem, säger han.

Men tjänstemännen försvar sig. De kunde inte göra klart några avtal så att dessa kunde tas vid fullmäktiges junisammanträde tillsammans med driftbidraget. Detta för att kommunstyrelsen dessförinnan inte fattat några beslut om att så skulle ske.

- Vi kan ju inte börja skriva avtal och förhandla med klubb och bank innan vi vet att politikerna verkligen beslutat att satsa på det här, säger kommunjuristen Mats Sörsten.

Och kommunstyrelsen har haft god tid på sig under hela våren att ta upp frågan, framhåller Sörsten.

I går hölls ett krismöte men man fann att det är ingenting att göra åt saken för dagen. Kommunalrådet Dan Westerberg gav dock tjänstemännen ett klart uppdrag att ordna fram avtalen tills september.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons