Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wealthy gör comeback

Annons

Han var bäst i kullen i början av året.

Allergibesvär i somras satte tillfälligt stopp för travkarriären.

Rommetränaren Lisa Österlunds treårsstjärna, Wealthy, gör en intressant comeback i kvällens E3-Revansch öppen klass på Romme.

- Wealthy är inte hårt vässad men får gå ut för att få ett lopp inför nästa veckas Breeders´Crown-försök, berättar ständige kusken, Fredrik Pedersen.

Konkurrensen är stenhård med Torvald Palema, Intoxicated och Profit Ås i favoritpositioner. Trots det känner sig Fredrik inte chanslös.

- Vi smyger med och med bra tempo i loppet kan Wealthy sprattla till rejält till slut. Det kan vara farligt att räkna bort oss helt, varnar Fredrik.

Wealthy var duktig redan i fjol som tvååring med fyra segrar av sju möjliga. Fyra årssegrar hittills i år ger fina statistiken åtta segrar, tre andraplatser och ett tredjepris på totalt 18 starter.

Totalt har Wealthy sprungit in 487 000 kronor. En summa som nästan kan fördubblas i händelse av skrällseger i kvällens upplaga av E3 Revansch öppen klass, vars förstapris uppgår till 400 000 kronor.

Chans till den prischecken har även Ludvikaamatören "Plåt-Sven" Anderssons Seth Amok som körs av Torbjörn Jansson.

Seth Amok har dock inte varit lika framträdande i kulltoppen i år som han var i fjol som tvååring, så en eventuell seger får även här betecknas som sensationell.

Mindre överraskande skulle det dock vara om någon av Rommehästarna Giveback To Indian eller Simb Mirage skulle få för sig att vinna stoklassens E3 Revansch tidigare under tävlingskvällen.

Jörgen Westholms "Indian" och Fredrik Linders Simb Mirage har båda visat bra fart, som om de tävlar på topp mycket väl kan sätta övriga tio ston på plats i kampen om förstaprisets 200 000 kronor.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons