Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallin tar över rodret för herrarna

Annons

- Det pågår förhandlingar om min roll. Bollen ligger för närvarande hos klubben. För min del så har jag fått flera positiva signaler från bland annat spelare, som gjort att det känns stimulerande att bli tränare för klubben, berättar Peter Wallin.

Det är ingen ovan roll som Peter kan tänkas ta över. Sedan tidigare har han verkat som spelande tränare i Mora IBF, samt varit verksam som specialidrottslärare på Innebandygymnasiet.

För närvarande sitter han med i den tillfälliga interimstyrelse för KAIS Mora IF. I augusti väljs en ordinarie styrelse.

- Tanken är att tränarna i herrlagen i division 1 och 2, ska ha ett nära samarbete och att spelare på olika sätt ska kunna användas på bästa sätt i båda herrlagen, bland annat att visa spelare kanske behöver mer tid och utvecklas i division 2 innan de tar klivet upp en division, menar Peter och fortsätter:

- Det känns positivt att KAIS och Mora IBF kom överens om ett samarbetsavtal, även om vi i två års tid haft ett typ av samarbete mellan herrlagen. Men vi måste inom organisationen fortsätta att arbeta med att utveckla den, samt göra den bättre. Inte bara med laget, utan även utanför.

Herrlagens nuvarande status består av omkring 30 spelare. Peter betonar att det är ett ungt lag som har stora möjligheter att utvecklas, bland annat lagens duktiga spelare födda -86.

En av dessa är backen Peter Nygårds som kan bli en tillgång i division I till kommande säsong. I våras var han med på ett bredd läger för U19-landslaget.

- Klart sedan tidigare är att målvaktstalangen Linus Blomkvist stannar i KAIS Mora. En spelare som IBF Falun var och ryckte i. Han är en lovande spelare som spelat med U19-landslaget, berättar Peter.

Både målvakten Anders Thorildsson och back-/forwardspelaren Fredrik Holtz lämnar klubben till nästa säsong. Anders flyttar till Stockholm och Fredrik kommer att spela för Elitserielaget Jönköping.

- Ett nyförvärv som vi fått klart med till kommande säsong är forwarden Daniel Bixo. Daniel är född -82 och kommer från Frösö IF. Han har bra inställning och kan utvecklas till att bli en tillgång för oss, menar "Lillis".

För närvarande tränar spelarna mycket individuellt, men ungefär en gång i veckan träffas laget för diverse träning. I slutet av juli kommer spelarna genomgå tester och därefter fortsätter träningen på olika sätt fram till seriestarten.

- Många av spelarna har insett vad som krävs att spela i division 1 och 2 och har också förstått det viktiga i att träna ordentligt. Hur truppen kommer att formeras är oklart i dagsläget, men målet är att två starka lag ska växa fram i respektive serie, säger Peter.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons