Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walfridsson på gång

Annons

- Bilen blev klar för någon vecka sedan. Det har väl varit ungefär en och en halv månads jobb med den, men vi har inte gjort oss någon brådska eftersom jag inte har varit klar för att köra igen, säger Stig-Olov "Stecka" Walfridsson i telefon från hemmet i Karlstad.

Det lär inte vara någon längre tid Patrik Flodin får låna Walfridssons värsting-Mitsubishi, för "Stecka" är klart på gång igen.

-Det är ryggen jag har haft problem med efter olyckan, men nu tycker jag det känns väldigt bra. Jag ska i väg på en koll på tisdag och sedan tror jag nog att jag ganska snart ska kunna komma i gång och köra igen.

Han både minns och minns inte den otäcka smällen med älgen, en "fjoling", på Bergslagsrallyts sjätte specialsträcka.

-Det var något grått som kom från vänsterkanten, sedan small det.

Älgen, som dog direkt, tryckte in tak och vindruta på förarplats. Skyddsbågen bidrog till att rädda livet på Stig-Olov Walfridsson.

-Jag var vaken hela tiden efter olyckan. Det enda jag inte minns är tiden från själva smällen till dess bilen stod vid dikeskanten.

Efteråt har "Stecka" Walfridsson fått berättat att det var han själv som styrde bilen till vägkanten och snyggt parkerade den.

Stig-Olov Walfridsson fördes sedan i ambulans till Lindesbergs lasarett och vårdades där för en liten blödning i hjärnan och en kompression mellan två ryggkotor.

Fem månader har nu gått sedan olyckan och Walfridsson börjar se fram emot att köra rally igen.

- Det här var en av mina värre krascher, även om jag varit med om en riktig smäll på Gotland tidigare. Men nog är jag sugen att köra igen, det är man väl alltid.

Han vill dock inte hasta fram.

- Nej, det få ta den tid det tar. Men det känns bra nu.

Så vi kanske får se dig i Bergslagsrallyt igen?

-Ja, om ni kan hålla undan älgarna där uppe så kommer jag.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons