Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wagneryd klar för spel i IBF Falun

Annons

Christian har skrivit på ett tvåårskontrakt med IBF Falun och bryter sitt befintliga kontrakt med Balrog eftersom han ska börja studera vid Högskolan Dalarna.

- Christian köper loss sig själv från kontraktet. Han signerar dessutom ett långt avtal och det bevisar väl tydligt vad killen vill göra för IBF, säger sportchefen Mats Andréason.

Christian gjorde under sin debutsäsong i elitserien 15 poäng, tolv mål och tre assists, och fanns med som en av kandidaterna till titeln Årets rookie.

Robert Schultz handplockade Wagneryd både till Trosa Edanö och Balrog och nu återförenas Wagneryd med sin gamla tränare.

- Det känns kanon att återförenas med både Schultz och Mika (Packalén), vars ledarskap jag gillar, säger Christian.

I och med Wagneryds namnunderskrift har IBF Falun värvat fyra spelare från Balrog; förutom Wagneryd även Thomas Brottman, Hannes Öhman och Andreas Johansson.

Dessutom har målvakten "Papu" Sintonen ett förflutet i Balrog.

Många benämner IBF Falun som "lilla Balrog", men det är något som IBF-tränarna tar med ro.

- Våra supportrar kommer att se själva att dessa spelare kommer att slita hund för klubben. Jag vågar påstå att herrelitinnebandy är så nytt här i Falun att många glömmer bort att skrapa under ytan.

- Jag törs även säga att vi är ett av de lag i elitserien som har flest så kallade egna produkter i truppen, hävdar IBF-tränaren Mika Packalén.

IBF Faluns trupp består i dagsläget av 24 spelare, inklusive tre målvakter. Lägg därtill Mats Fogd och Daniel Dufvenberg, som försäsongstränar med laget.

Truppen kommer att bestå av en 23-mannatrupp i god tid före seriestarten och detta genom att klubben utnyttjar en fortlöpande utlåningsprincip i bland annat samarbetsavtal.

- Det finns många klubbar i närområdet, från division 1 ner till division 3. De är säkert intresserade av att låna spelare från oss, säger Packalén.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons