Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vurpa grusade Karlssons GP-planer

Annons

u Peter Karlsson klarade sig inte vidare till GP-serien i speedway nästa säsong. En vurpa förstörde dagen för Karlsson som nu får hoppas på ett wild card nästa år.

Den sista uttagningen i polska Pila vanns av engelsmannen Lee Richardsson.

Sex platser i nästa års GP-serie stod på spel i Pila. Peter Karlsson började tävlingen hyggligt och hade fem poäng efter tre heat. I sitt fjärde dömdes han vållande till en vurpa när han låg på andra plats, och uteslöts från omstarten.

Då försvann hans chanser till avancemang helt, och i sitt sista heat blev han poänglös.

Karlsson har dock en bonuschans. Eftersom han är förstareserv i årets GP-serie och polacken Walasek missar resten av tävlingarna har Peter chansen att visa att han fortfarande räcker i GP-sammanhang.

- Förutom de sex förare som kvalificerade sig i Polen kör de tio bästa i årets GP i nästa års GP-serie. Dessutom delar arrangerande BSI ut sex stycken wild cards.

Unge Lee Richardsson vann tävlingen, han tappade bara en poäng, till tvåan Bob Brhel som vann fyra av sina fem heat och hade ett stopp.

Eventuellt kan sjuan i tävlingen i Polen, Jason Lyons, också få åka GP-serien nästa år. Tjecken Lukas Dryml var nämligen fyra, men om han kommer bland de tio första i årets GP-serie är han direktkvalificerad.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons