Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volvo hoppar av STCC och ETCC

Annons

''Inför den kommande säsongen skulle stora ekonomiska insatser krävas för att bygga och driva nya och konkurrenskraftiga bilar i de båda serierna'' säger Olle Axelson, Volvo personvagnars informationsdirektör.

De senaste åren har den svenska standardvagnsserien STCC handlat om kampen mellan Volvo och Audi.

Nu senast vann Audiföraren Roberto Colciago mästerskapet, med Volvoföraren Jan ''Flash'' Nilsson på andra plats. Volvo vann märkestiteln.

''Jag tror att möjligheterna att hitta jobb för mig som förare är ett mindre problem. Jag kommer att tävla även nästa år, men i vad och var återstår att se'' säger ''Flash'' Nilsson i ett pressmeddelande.

Att Volvo hoppar av kommer överraskande för STCC-ledningen.

- Vi hade räknat med Volvo även nästa år. Volvo har ju redan utvecklat sina bilar för det nya reglementet, säger STCC AB:s ordförande Lennart Nodby till TT.

- Det är hemskt tråkigt att de drar sig ur. Volvo betyder mycket för svensk motorsport och de har varit med och byggt upp STCC. Dessutom har det ju varit en kamp mellan Audi och Volvo de senaste åren som vi nu går miste om. Det påverkar oss negativt, det är ingen tvekan om det. Osäkerheten ökar. (TT)

TT

Mer läsning

Annons