Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VMSElit favorit

Annons

Just Wirebrands VMS Elit från Vetlanda fick flest tips, fem stycken. Ströröster gick till regerande mästarna Västervik och Luxo Stars. Nykomlingen Bajen Speedway passade också på att varna för sig själva, men höll Masarna som huvudfavorit.

Vargarnas Torsten Sahlin hade ingenting emot att hans lag tippas åka ur i höst.

- Jag har varit med på liknande pressträffar förut och när säsongen summeras har det visat sig att inte mycket har stämt av vårens tips. Det passar oss perfekt att slå ur underläge.

Förutom tipsen var nykomlingen Bajen Speedway ett populärt ämne på presskonferensen. Samtliga var överens om att det är positivt för sporten med ett Stockholmslag i elitserien. Senast huvudstaden representerades av ett lag i högsta serien var 1994, då Getingarna ramlade ur.

-Det finns en hel del friska idéer i Bajen som vi andra kan dra nytta av, säger Torsten Sahlin.

- Jag hade gärna sett två storstadslag i elitserien, men tyvärr åkte ju Kaparna ur i fjol. Att Bajen gick upp är kanonbra. Det är ett spännande lag med starkt publikstöd, säger Anders Fröjd.

Bosse Wirebrand i VMS Elit var av samma uppfattning, samtidigt som han utfärdade en varning för Bajen, som bland annat har värvat den danske storstjärnan Nicki Pedersen från Smederna.

-Bajen kommer att ha stor fördel av att köra hemmamatcherna på Gubbängen. Det är en väldigt speciell bana och få förare i elitserien har kört där tidigare. Jag tror att Bajen i det närmaste kommer att vinna rubbet på sin hemmabana.

Banan är inte lika doserad som de flesta andra och innehåller flera olika spårval.

Masarnas Anders Fröjd är medveten om Gubbängens speciella utseende, men det är inget som skrämmer honom.

- Vi har åtminstone två förare som har kört där tidigare, Tony Rickardsson och Rickard Sedelius.

Elitserien har premiär om knappt två veckor. För Masarna väntar regerande mästarna Västervik på bortabana.

Övriga matcher i premiären: VMS Elit-Vargarna, Smederna-Luxo Stars, Indianerna-Rospiggarna, Bajen Speedway-Piraterna.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons