Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM på Lugnet?

Annons

- Vi står på kö för att arrangera VM, och misslyckas vi med att få herr-VM, kan vi alltid söka dam-VM, säger IBF Faluns ordförande, Bosse Olsson.

Innebandytraditionen är stark i Falun och vanan av att arrangera internationell innebandy förhållandevis god.

Förra säsongen spelades två landskamper mellan Sverige och Norge i Lugnethallen och tidigare under den här säsongen stod Falun som värd för en dubbellandskamp på herrsidan mellan Sverige och Schweiz.

- Vi har fått bra kritik när vi arrangerat de här landskamperna och att ansöka om VM-matcher är en chans vi ska ta.

Hur många orter i Sverige VM kommer att spelas på är i dagsläget inte klart.

- Men jag tror att förbundet är ute efter att sprida ut mästerskapet och ett par-tre orter tror jag det kommer att bli frågan om.

I maj arrangerar IBF Falun den årliga turneringen Viking Line Cup, världens största i sitt slag, och då kommer Lugnets ishall att för första gången fungera som spelplats för innebandymatcher.

- Vi kommer att spela Viking Line Cup i ishallen, på fyra planer i sporthallen och dessutom i tennishallen, förklarar Olsson.

För att kunna spela i ishallen krävs en specialmatta, i det här fallet samma matta som används vid SM-finalmatcherna på Johanneshov i Stockholm.

- Kostnaden för mattan står kommunen för, och för att kunna ansöka om VM måste vi visa upp att ishallen klarar av innebandyspel, säger fritidschefen, Lars Runsvik.

Att ishallen blivit aktuell beror förstås på att den har betydligt större publikkapacitet är de andra inomhushallarna.

- Dessutom är det positivt om vi kan använda den anläggningen till annat än issporter. Och när ett eventuellt VM är aktuellt, i maj, är ju också den vanliga verksamheten vilande.

Den officiella ansökan om att söka som spelplats för innebandy-VM 2006 ställs av Dalarnas Innebandyförbund, med IBF Falun som medarrangör.

- Idén kommer från oss i IBF Falun, men jag utesluter inte att det i slutändan kan bli fler föreningar som jobbar med arrangemanget.

Ett eventuellt innebandy-VM i staden innebär förstås god reklam för Falu kommun.

- Visst, intresset från kommunen att söka VM-spel är mycket stort, försäkrar Lars Runsvik.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons