Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM nästa för Sveriges damer

Annons

- Jag har inte ens gjort något mål i allsvenskan för Landvetter. Det gäller att välja rätt tillfälle, sade Anna Maria med ett brett leende efter matchen.

Hon var inte ens säker på att få spela den helt avgörande VM-kvalmatchen i Jakobstad.

- Nej, vi är många att välja mellan. Jag är glad att jag motsvarade förtroendet.

Men att hon skulle bli målskytt var mer än förbundskapten Marika Domanski-Lyfors hade förväntat.

- ''Amme'' skulle vara med framför det finska målet vid fasta situationer tack vare hennes goda huvudspel, förklarar Marika Domanski-Lyfors.

Matchen kom till stora delar att spelas i regn. Tempot var lågt i första halvlek. Sverige hade greppet medan Finland inte skapad e några egna chanser.

Malin Andersson prickade stolpen med en frispark efter 13 minuter. När matchen var avgjord i mitten av andra halvlek prickade hon på nytt stolpen efter en hörna.

Anna Maria berättar om 1-0-målet:

- Vi hade en hörna som målvakten lämnade retur på. Jag stod på rätt ställe och sköt en bredsida. Vid 2-0 slog Malin Andersson ett inlägg tätt framför mål jag kastade mig fram och nickade in bollen. Det kändes skönt att göra 2-0 eftersom det var bara tre minuter till halvtid.

Det blev en vila då självförtroendet växte.

- Jag behövde bara säga att vi skulle gå ut och punktera matchen så tidigt som möjligt, berättar Marika Domanski-Lyfors.

Det var precis vad som skedde. Inom tre röda minuter kunde Marika börja titta österut mot Kina.

Victoria Svensson spelade fram Hanna Ljungberg till 3-0 innan publiken hunnit tillbaka på sina platser och två minuter senare var rollerna ombytta. Victoria kom helt fri och sköt 4-0 förbi Satu Kunnas i det finska målet.

I 77:e minuten nickade Victoria in 5-0 på inlägg från Therese Sjögran. (TT)

TT

Mer läsning

Annons