Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM 2004 är i full gång

Annons

För bara några veckor sedan avslutades VM i orientering i Schweiz. Men redan nu har förberedelserna inför nästa VM - 2004 - kommit mycket långt på väg. VM i Västmanland, som ska bli en fantastisk klang- och jubelföreställning för Sverige.

Redan i oktober 2002 öppnades ett VM-kansli i Västerås, och för ett halvår sedan skapades en VM-hemsida på nätet. Den presenterar fortlöpande nyheter runt tävlingarna, som genomförs 11-19 september 2004.

Tävlingsområdena som VM ska gå på är bestämda sedan lång tid tillbaka. Områden som nu får nyritade kartor - och som är avstängda för allt tävlande och träning fram till VM. Ingen tilltänkt VM-löpare får heller vistas inom områdena av andra skäl. Tanken är att ingen ska ha orättmätiga fördelar av att känna till terrängen.

I princip kommer tävlingarna att gå på tre ställen i Västmanland.

Sprint och precisionsorientering (Trail-O) avgörs i Rocklundaområdet i själva Västerås.

Medeldistans och stafett sker i Tortuna, öster om Västerås.

Långdistans genomförs i Västervåla, mellan Surahammar och Fagersta.

Nu är det också klart när och var våra svenska orienterare slutgiltigt ska avgöra vilka som ska få representera Sverige i VM 2004. Avgörande testloppen sker i augusti nästa år i ett område sydväst om Stockholm.

Arrangör av testloppen blir Järla IF, som nu satsar på att ta fram en ny karta över ett område som heter Åva norra, och som lär ha en terräng som liknar den som VM-tävlingarna ska avgöras på.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons