Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst finns det framtidshopp för Dalabandyn

Annons

Falu BS talangfulla 88:or har precis avslutat en mycket framgångsrik säsong.

Laget gjorde det med att besegra Grängesberg med 11-0 i en direkt avgörande match om DM-tecknet.

- Vi spelade drömbandy i finalen. Det var faktiskt så att publik, som inte har någonting med laget att göra, kom fram och sa att "det här kan ni ta entré för, så bra var det". Sånt är roligt att höra som ledare, säger Hans-Olov Pettersson, en av tränarna.

I serien har laget, på 13 matcher, gjort 221 mål.

- Det är 17 mål i snitt per match och jag räknade ut att vi faktiskt gjort mål var femte minut, berättar Hans-Olov Pettersson.

- Och det är inte så att distriktet är dåligt.

Något som Dalalaget ska visa i morgon, då laget i finalen i Svenska Spel Cup - SM för distriktslag - möter Småland på bortaplan.

Med sju BS-killar i laget...

Inte konstigt att Falu BS sportchef Stefan Pherson säger:

- Om vi inte gör ett bra ersättningsprogram så finns risken att vi tappar de här spelarna till olika bandygymnasier. Den vill jag inte råka ut för, så vi ska göra allt för att få behålla de här killarna.

Planerna för en talangsatsning till nästa säsong är redan långt gångna.

- Vi kommer att satsa på en talanggrupp med 12-14 spelare födda 85-88, som kommer att få träna extra under försäsongen och där gräddan ska spela i ett U19-lag nästa säsong, berättar Pherson.

- Talanggruppen kommer även att vara öppen för andra klubbar i Dalarna, om de vill skicka hit spelare. Det är ett sätt för oss att stötta bandyn i Dalarna.

En kunnig tränare till talangsatsningen är också viktigt.

- Vi förhandlar med en tränare och väntar att det ska bli klart i dagarna. Det räcker inte att föräldrar kliver in om det ska fungera, säger sportchef Pherson.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons