Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visionären Leksand renoveras

Annons

Det är många som undrar hur Leksands IF ska agera den här gången, när det mesta nu tyder på att det åter blir allsvenskt spel.

- Det är en styrka för föreningen att det finns ett sådant engagemang. Vi kommer att presentera en plan för framtiden, men inte förrän i mitten av april, säger till-trädande Leksands vd Håkan Åman.

Än så länge är det avgående vd Jonas Bergqvist och ordförande Nils-Erik Johansson som ska uttala sig om Leksands IF:s förehavanden.

Men Håkan Åman, som fullt ut tillträder sitt nya jobb som vd för LIF vid midsommar, förstår att många vill veta hans och nye sportchefen Mikael Lundströms syn på hur Leksand ska kunna resa sig.

- Teoretiskt finns förstås fortfarande chansen att Leksand spelar i elitserien nästa säsong, poängterar Håkan Åman och fortsätter:

- Jag och Mikael Lundström pratar med varandra om det här sedan ett antal veckor tillbaka.

- Det finns både visioner och planer, men de presenterar vi på en presskonferens i anslutning till att sista kval-seriematchen spelats.

Åman berättar att det finns parallella budgetar utifrån om Leksand spelar i elitserien eller, mer sannolikt, allsvenskan.

Men vad åtgärdspaketet för Leksands renovering består av vill alltså inte Åman yppa något om - än.

- Jag kan bara inte frångå den uppgörelse vi har i föreningen om att presentera det här i mitten av april.

Han betonar att det finns många inblandade, inte minst anställda, som är värda att få information om framtiden på ett så korrekt sätt som möjligt.

- Men jag tycker inte att det är konstigt att ni frågar om vad som ska hända och att många andra gör det.

- Det är fantastiskt vad Leksand engagerar, det måste vi ta vara på och vara stolta över, säger Håkan Åman.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons