Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visby nästa för Packalén

Annons

Efter att Mika Packalén och IBF Falun valt att gå skilda vägar har den karismatiske tränaren varit ett jagat namn.

Ett flertal elitserieklubbar har varit i kontakt med Packalén, men det blev division 2-klubben Visby IBK som lyckades knyta till sig honom.

Men hade Visby inte kunnat erbjuda Packalén ett jobb som projektledare på Svenska Spel, hade klubben kanske inte fått honom att skriva på.

- Redan när det stod klart att jag skulle lämna tränarjobbet i IBF Falun satte jag och övriga familjen som högsta prioritet att jag skulle hitta ett civilt jobb som kunde ge en långsiktig ekonomisk trygghet.

Arbetet i det egna företag, Packalén Leadership & Performance, som i huvudsak består av ledarskapsutbildningar och föreläsningar, kommer nu att läggas på is.

- Det känns viktigt att få en stabil inkomst, allra helst då familjen ska utökas med en ny medlem i mitten av maj. Jag kommer att jobb 70 procent åt Svenska Spel och 30 procent åt Visby IBK.

Packalén får med sig Dennis Eriksson, gammal kollega från tiden i Balrog, som assisterande tränare och tillträder jobbet som tränare första maj.

- Jag är medveten om det stora innebandyintresset i regionen och att Visby siktar uppåt i seriesystemet. Men samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften och det gäller att skynda långsamt. Därför är kontraktet skrivet på tre år.

Mika har till en början kvar familjen i Tullinge utanför Stockholm, men i december är det meningen att hela familjen Packalén ska flytta in i ett nybyggt hus i Visby.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons