Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Virussjukdom tvingar Tobias ge upp cykelsäsongen

Annons

u 21-årige Tobias Andersson som bor i Skara och har tillhört Sollerö IF:s cykellag, tvingas inse att säsongen är över för hans del efter att en elakartad virussjukdom besvärat honom under ungefär fyra veckor. Tobias har under sommaren tävlat en del för laget och senast var i början på juli vid Sunnes SM i kortdistans.

- Trist att säsongen är slut, men det känns inte rätt att fortsätta tävla, när jag har förlorat så mycket värdefull träning under min sjukdomsperiod, säger Tobias och fortsätter:

- Jag var sängliggande i ungefär två veckor och hade under den tiden både huvudvärk och feber. Nu är jag dock på bättringsvägen efter att jag fått antibiotika, sen en tid tillbaka.

År 2000 avslutade Tobias sina studier på cykelgymnasiet i Skara och den sommaren tävlade han för Falu CK. I fjol tog han ett sabbatsår, för att i år satsa helhjärtat för sitt nya team Cyclecomponents/Sollerö IF.

- Jag ser redan fram emot nästa säsong och kommer under hösten att inleda min uppbyggnadsträning inför nästa år, säger Tobias.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons