Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst som lättade

Annons

Frågan är vad laget gjorde efter matchen mot Malmö för att få den effekten.

-Det är svårt att sätta fingret på någon enstaka punkt. Givetvis så har vi pratat en del. Men det är nog mest småsaker ändå. Först och främst hade vi bestämt oss för att vinna och då gjorde vi det, förklarade assisterande tränaren Alf Spolander.

Lägg därtill att att Mora flyttade runt folk i kedjorna. Det bidrog säkert till att väcka en del spelare.

En som vaknade till ordentligt var backen Tero Määttä som gjorde båda målen i mittperioden när Mora vände underläge 0-1. Tidigare under säsongen har den defensive grovjobbaren bara gjort ett mål.

-Kanske när jag var tio år, svarade Tero på frågan när han gjorde två mål senast.

-Jag hade tur, tillade han, onödigt blygsamt då båda målen var riktigt snygga.

Timrå inledde intensivt i den första perioden. Men det trycket varade bara första minuten.

Sedan skaffade sig Mora bra koll på läget och lyckades med matchplanen att vara med efter den första perioden, trots att Timrå tog ledningen med ett mål där pucken verkligen studsade lagets väg.

Sedan tog Mora över i mittperioden och höll undan i den sista. Mora höll ihop laget och gav aldrig Timrå några fria isytor. En laginsats utöver det vanliga.

-Vi visade vilken otrolig sammanhållning det är i det här gänget. Men visst känns det som om en sten som föll från hjärtat, erkände Alf Spolander.

För laget har varit satt under press och fått utstå mycket kritik efter de senaste två förlusterna. Det har också gjort att tränaren Harri Rindell varit ifrågasatt:

-Men det är det andra som diskuterat. Inom laget och i föreningen har det aldrig varit upp till diskussion, sade Alf Spolander som tycker att det är för många som glömmer bort Moras förutsättningar i elitserien:

-Vi har haft en omsättning på 40 spelare på två säsonger. Då är det svårt att få en röd tråd i verksamheten när man ska börja om från ruta ett varje säsong.

- Det är väl ingen som tror att vi ska vara med och slåss om SM-guldet. Vi ska se till att vara bland de tio första, först och främst.

Nu väntar ett uppehåll på en dryg vecka. Moraspelarna vilade igår men tränar lite lätt redan idag. Sedan väntar bland annat sex träningspass tillsammans med det svenska juniorlandslaget.

- Då ska vi träna både box- och powerplay.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons