Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst i seriefinalen

Annons

KAIS Mora-tränaren hade all anledning att dra på smilbanden. Det som på förhand skulle bli en svår match, var i praktiken slut redan efter åtta minuter. Då hade Lina Stickå (2), Sofia Andersson och Matilda Hinders sett till att ge sitt lag en fyramålsledning.

- Vi spelade bra och vårt aggressiva försvarsspel höll Årsta borta från vår zon, förklarade Holback segerreceptet.

Att det faktiskt var en seriefinal var lite svårt att förstå för den fåtaliga publik som letat sig till Ryssahallen i lördags. KAIS Mora var klart bättre och Uppsalalaget såg knappast ut som en aspirant på seriesegern.

- Normalt har de en stark defensiv, men vi gjorde Årsta svagt, menade KAIS-tränaren.

En som inte hade någon större lycka hos gästerna var målvakten Frida Nordholm. Åtminstone ett par av målen i inledningen såg inte helt otagbara ut. Men efter den något darriga inledningen med fyra insläppta, spelade Årstamålvakten upp sig och de resterande 50 minuterna släppte Nordholm bara in en boll bakom sig. Hemmalagets sjätte mål kom nämligen då gästerna plockat ut sin målvakt i ett sista desperat försök att ordna poäng.

KAIS Mora lever mycket på rutinerade Mariorna Erlandsson och Boänges. När de här båda var inne skapades hela tiden tryck mot Årstamålet.

- Det var som vanligt, menade Holback. Jag tycker också att Sofia Andersson svarade för en riktig bra insats, liksom Lina Stickå och Johanna Persson.

Stickå gjorde förresten comeback i serien efter att ha varit utomlands i ett par månader. Saknas gör dock fortfarande tre KAIS-or som ännu inte kommit hem från sina utlandsresor.

- Vi får vänta ett tag till på dem. Den som kommer tidigast är Emma Andersson, som kommer hem den 25 januari.

Men det går tydligen ändå bra för laget, trots att Holback har en ganska tunn trupp att jobba med. KAIS Mora har fem poäng till godo på serietrean Årsta, men då ska man ha i åtanke att Uppsalalaget har två matcher mindre spelade.

- Vi har det inte i egna händer - ännu. Men jag tror Årsta kommer att tappa fler poäng framöver.

Kommande helg väntar en ny sexpoängsmatch för Moralaget då man på bortaplan möter tabelltvåan Skattkärr.

- Ännu en seriefinal att se fram emot, konstaterade en nöjd Micko Holback.

KAIS MORA-ÅRSTA

6-2 (4-1, 1-0, 1-1)

Målen: 1-0 Lina Stickå (Mia Boänges), 2-0 Sofia Andersson (Matilda Hinders), 3-0 Matilda Hinders, 4-0 Lina Stickå (Lina Hansson), 4-1 Emmy Eriksson, 5-1 Maria Erlandsson (Mia Boänges), 5-2 Britta Söderström, 6-2 Mia Boänges (i tom kasse).

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons