Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinokourov vill vinna Tour de France

Annons

Kazaken Alexander Vinokourov är en av de som vill ta över efter att suveränen Lance Armstrong gjort sitt sista Tour de France. Men för att kunna vinna den prestigefyllda cykeltävlingen väljer Vinokourov nu att byta stall.

Han vill inte längre cykla i skuggan av stallkamraten Jan Ullrich i T-Mobile-teamet, tysken som vann tävlingen 1997. I stället kör han för stallet Liberty Seguros i fortsättningen.

- Jag vill vinna Tour de France och därför valde jag stallet som är bäst organiserat och mest erfaret. Det blev nästan ett naturligt val, säger han till franska L'Equipe.

Vinokourov var femma i årets tour och vann två etapper.

- Vi har diskuterat upplägget inför nästa år och jag är garanterad att kunna fokusera fullt på Tour de France.

(TT-Reuters)

Tvist kan få hockeyklubb i konkurs

u Förre Tre Kronor-stjärnan Daniel Rydmark ligger i tvist med sin klubb Hästen Hockey. Vinner Rydmark kan klubben gå i konkurs.

- Vi har inte några pengar i alla fall, säger Hästens ordförande Jan-Erik Ohlin till Folkbladet.

Rydmark värvades till klubben inför förra säsongen. Han skrev på för två år. Under säsongen drabbades klubben av akut ekonomisk kris och Rydmark lånades ut. Tidigare i somras sade klubben upp kontraktet. Nu har Rydmark dragit uppsägningen till spelarorganisationen Sico och kräver kompensation.

- Jag förstår att Hästen har en ansträngd ekonomi och jag är inte ute efter att sänka klubben på något vis, men samtidigt har jag fyra barn att försörja, säger Rydmark till Folkbladet.

Sicos ordförande Jan Bergman verkar övertygad om att Rydmark får rätt mot klubben.

- Att man inte platsar i laget av ekonomiska skäl är inte ett giltigt skäl att få sparken. Det handlar om en felaktig uppsägning. Antingen kommer de överens eller så stämmer Rydmark klubben och hittills har vi aldrig förlorat ett fall av den här karaktären. (TT)

TT

Mer läsning

Annons