Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnnade avslut

Annons

Sveriges första lag gick bra båda första sträckorna och när Eva Svensson från Mora som var sist ut av de tre svenskorna tog över pinnen inför den sista sträckan låg laget på en tredje plats efter Ryssland och Danmark.

Men Eva tappade rejält i början. Hon bommade första, andra och delar av tredje kontrollen. Även finskan gick om. Tre kontroller före mål var svenskorna 40 sekunder från tredjeplatsen. Då fick Eva Svensson en väldig fart.

Först sprang hon förbi danskan och sedan, på upploppet, spurtade hon ifrån finska Heini Wennman och Sverige tog således hem silvret, före alla våra nordiska grannländer; Finland, Danmark och Norge. Ryssland fick stå överst på pallen.

-Eva är en väldigt duktig löpare och det var roligt att se henne visa upp det, säger Pia Josefsson pressansvarig på svenska orienteringsförbundet.

-Jag är inte nöjd med första kontrollerna men jag är nöjd med avslutet, säger Eva Svensson och menar att hon ska träna mer orienteringsteknik för att bli mer stabil i kontrollerna.

I Sveriges andra lag sprang Sofia Adolfsson från Falun och de slutade på en delad niondeplats.

- Jag är jättemissnöjd med hela veckan. Jag har inte fått tekniken att stämma alls. Vet inte om det är tillfällighet eller vad men det är i och för sig mitt första mästerskap. Nu ser jag fram emot nästa år.

Och så länge behöver hon kanske inte vänta, för om en vecka börjar O-ringen och där ska både Eva Svensson och Sofia Adolfsson tävla.

LYNDA LUNDIN

Mer läsning

Annons