Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnarskallen tillbaka

Annons

Hemmalaget Masarna gick segrande ur striden med 49-47 efter femettor i de två sista heaten.

Kaparna tog dock hand om bonuspoängen, något som laget också gjorde sig förtjänt av.

- Visst, vi hade helst tagit bonuspoängen också. Men vi är väldigt tacksamma för att vi fick två poäng. Titta vilket lag de har, sade Mastränaren Mats Olsson och pekade mot gästernas depå.

- De har ju snudd på GP-förare på reservplats, fortsatte han.

Leigh Adams hade ingen av sina bättre dagar och hans poängskörd under de ordinarie heaten räckte inte för att få köra i det sista heatet med Tony Rickardsson.

I dag gjorde det inget. I par med Magnus Zetterström fixade Adams 5-1 till Masarna i matchens näst sista heat.

Sedan var det upp till Tony Rickardsson och Gary Havelock att upprepa den bedriften. Motståndet bestod av Jaroslav Hampel, som förutom ett stopp, hade tagit full pott i sina ordinarie heat, och Ryan Sullivan.

Gary fick inte till någon fullträff i starten, men tog sig ändå förbi de båda Kaparnaförarna och behöll andraplatsen efter Rickardsson över mållinjen.

Jublet efter matchen visste inga gränser. Det låg nästan SM-guld-vibrationer i luften.

- Efter det 15:e heatet vågade jag tro på seger. Gary brukar köra bra när det gäller, sade Tony Rickardsson.

Kaparna började matchen bäst. För Masarna kom vändningen, den första, i det femte heatet. Gästernas Joonas Kylmäkorpi drabbades av ett kedjebrott och vurpade i läget 5-1 till Kaparna.

Kylmäkorpi blev utesluten och i omstarten såg Masarnas Gary Havleock och Andy Smith till att det blev en femetta för hemmalaget och gjorde ställningen till

14-16 i stället för 10-20.

Därefter följde Masarna upp med ytterligare två femettor. Kaparna kom tillbaka och i paus stod det 30-30.

När sedan Kaparna ledde med åtta poäng efter 13 heat och ställningen var 39-45 inför nomineringsheaten, var det inte många som trodde på Masarna. Då kom den makalösa vändningen.

- En kanonmatch och underbar kämpainsats av hela laget. Jag är verkligen hur glad som helst, sade Rickardsson.

Världsmästaren gjorde comeback efter några dagars vila och med undantag av det första heatet, då han fick stryk av Hampel, tog han full pott.

- Det kändes bättre och bättre hela kvällen. Nu får vi se hur det känns i morgon. Förut har jag fått ont i huvudet dagen efter tävlingarna.

Matchen mellan reserverna vann Kaparna klart. Masarnas Niklas Aspgren kammade noll på sina två första heat och ersattes sedan av Sebastian Aldén. Han tog två värdefulla poäng. Den andre reserven, Andy Smith, körde in fyra pinnar.

Med största sannolikhet var detta inte det sista mötet mellan lagen i år. Om inte i final, så är chansen stor att Kaparna och Masarna gör upp i semifinal om vem som får möta Smederna.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons