Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill se förändring

Annons

I dagsläget står både ATG och dess huvudkonkurrent på spelmarknaden, Svenska spel, utan departementstillhörighet. En utveckling som oroar Bo Dockered.

-Det tar tid för en ny regering att komma igång med sitt arbete. Tidigare har vi sorterat under finansdepartementet, men just nu står vi utan tillhörighet, avslöjar Bo Dockered.

-Nu jobbar vi för en förändring, och vi ser fram emot ett möte med regeringen i slutet av månaden.

Vilken förändring vill ni ha till stånd?

-Vi skissar på en bild av att travsporten ska sortera under två departement i framtiden.

-Ett som äger bolaget ATG och ett annat som ska ansvara för spelpolitiska frågor, regler och övervaka kontrollen. En fördelning som skulle ge många fördelar och stärka travsporten. Lite i stil med när exempelvis landets skogsbrukspolitik omorganiserades.

Det är en principellt viktig fråga för ATG, då mycket står på spel för att stärka travets konkurrenskraft och utvecklingsmöjligheter.

ATG kommer även att utveckla ett samarbete med sina europeiska systerbolag för att hitta nya lösningar, för att möta konkurrensen av spelmarknadens alla nya aktörer.

-Vi känner en oro över spelmarknadens utveckling. Den största skulden till den oron stavas poker på nätet, säger Dockered.

-Jag brukar inte klanka ned på Svenska spel, men det var ett stort misstag att ge dem licens för att bedriva nätpoker.

-Vi har bara sett början av alla problem som följer i kölvattnen av pokerns utbredning.

Totalt hade svensk travsport ett framgångsrikt år 2006.

Men trots nya rekordsiffror för spel på hästar slår sig travets styrande inte till ro - därtill är konkurrensen på spelmarknaden alltför tuff.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons