Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha Tiomila i Falun

Annons

Vi har varit i kontakt med Falukretsen och bett dom fundera på om det ändå inte vore av intresse att arrangera ett Tiomila på Lugnet. Det vore mycket värdefullt att få ett Tiomila till länet.

Dalarnas orienteringsförbunds ordförande Håkan Rystedt hade frågan om Falukretsens nej till att arrangera Tiomila uppe till diskussion vid senaste sammanträdet med DOF:s styrelse.

- Och en enig styrelse gav mig uppdraget att ta kontakt med Falukretsens ordförande Gunnar Löfkvist, säger Håkan. I första hand för att få reda på varför man säger nej till arrangemanget. Vi tycker frågan om ett Tiomila i Dalarna är en angelägen fråga för hela länet, och tycker att Lugnet vore en perfekt plats att arrangera tävlingen på. Nu vill vi till att börja med ta reda på orsakerna att man tackar nej. Vi kanske saknar alla fakta på bordet, och det hoppas vi nu få från Löfkvist.

Något dalaalternativ till ett arrangemang i Falun har man dock inte diskuterat.

- Vi vill börja med att undersöka det här alternativet först, säger Håkan. Finns det inget som helst intresse från Falukretsen, får vi naturligtvis acceptera det. I så fall får vi väl se om det kan finnas andra alternativ att ta till.

Någon kontakt med Tiomila har Håkan dock inte haft.

- Nej, säger Håkan. Jag vet inte alls hur dom ser på en förnyad förfrågan från Dalarna. Det är möjligt att de redan har ordnat en ny arrangör till 2006. Men får vi fram någon lokal lösning, får vi väl kontakta Tiomila och lyssna hur läget är.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons