Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken vändning

Annons

Tacka Robert Fernström för det. När det såg som mörkast ut för Säter klev han fram och svarade för ett äkta hattrick. Detta sedan Smedjebacken tagit ledningen med 2-0 i andra halvleks andra spelminut.

Då satsade Säter framåt med tre på topp och mittfältaren Fernström i ett framskjutet läge. På en kvart gjorde han sina tre mål. Sedan ökade Säter på till 4-2 med drygt tio minuter kvar att spela.

- Vi tog dem på att vi lyckades hålla farten uppe i den andra halvleken, och säkert också på bättre ork, sade Sätertränaren Klas Johansson.

Men i den första halvleken kom Säter billigt undan. Då dominerade Smedjebacken tack vare bättre rörelse och löpvilja. Säter på tok för stillastående i bollmottagandet.

Främst var det Erik Hägerman som oroade gästernas försvar. Han hade tre bra chanser, men brände alla.

Stundtals var det riktig oreda i Säterförsvaret och det var farligt nästan varje gång Smedjebacken tog sin in i gästernas straffområde.

- Men vi måste sätta våra chanser, konstaterade Smedjebackens tränare Magnus Edberg besviket.

Vad hände i Smedjebacken efter paus?

- De pressade oss högre opp. Vi fick inte äga lika mycket boll som i första och dessutom blev vi för passiva, förklarade Magnus Edberg.

Sedan var han lite besviken på domaren:

- Ett av deras mål föregicks av en klar frispark till oss. Det kändes som vändningen i matchen kom där.

- Till den andra sade vi att vi skulle spela enklare och bara lyfta in bollen. Smedjebacken gjorde det svårt för oss i den första genom att ta hem mycket folk i försvaret, förklarade Säters Klas Johansson.

Ett lyckat recept helt klart.

Det gav ju seger.

Robert Fernström ska givetvis plussas för sina tre mål och spelet i övrigt. Sven-Erik Sahlström, Stefan Andersson och Andreas Birath stabila i försvaret.

Plus också till målvakten Mattias Lindqvist som höll Säter kvar i matchen i den första halvleken.

- Men det här var en laginsats och vi visade bra moral, tyckte Klas Johansson.

Joakim Hellström och Linus Bolin de bästa i Smedjebacken. Och så förstås Erik Hägerman för hans första halvlek.

SMEDJEBACKEN-SÄTER 3-4 (1-0)

Målen: 1-0 Joakim Hellström, 2-0 Erik Hägerman, 2-1, 2-2 och 2-3 Robert Fernström, 2-4 Glenn Edman, 3-4 Emil Kristoffersson (straff).

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons