Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken urladdning!

Annons

När Brage gick till halvtidsvila med underläge 1-2 var det inte mycket som pekade på vad som komma skulle. Tvärtom. Det kändes precis som tidigare på säsongen. Brage skapade en del småfarliga chanser som de missade, medan motståndarna utnyttjade sina tillfällen.

0-1 var resultatet av ett misslyckad skott från Gefles Daniel Ytterbom, som blev en perfekt passning med öppet mål för en fristående Mikael Åskoogh.

Och 1-2 målet, som gick via Brageförsvararen Mikael Eklunds rygg, studsade med knapp styrfart in över Brages mållinje samtidigt som en ställd Gerhard Andersson var på väg till andra hörnet.

Extra starkt av Brage att lyckas samla kraft och komma igen trots de snöpliga baklängesmålen

- Vi slarvade för mycket i uppspelsfasen i första halvlek och spelade för mycket centralt i banan, säger Prigoda.

Men en kanonstart och en riktig målexplosion i upptakten av andra halvlek var inledningen på en härlig Brageuppryckning.

- Jag var kritisk efter matchen mot Ängelholm och det sa jag till spelarna. I dag gick de ut och jobbade som ett lag efter paus - och då kommer segrarna.

Brage som tidigare haft så svårt med målskyttet visade upp en annan sida för hemmapubliken på onsdagskvällen.

Fredrik Bengtssons kvittering till 1-1 var ett av årets snyggaste mål på Domnarsvallen. En perfekt lyftning från Anders Sjöö nådde en framstormande Bengtsson som fick en tå på bollen som letade sig in i mål via stolpen.

En resumé av målexplosionen.

2-2: Jimmy Rajala snappade upp bollen i straffområdet och placerade den säkert vid ena stolpen.

3-2: Mattias Östberg nådde högst på Anders Sjöös väl avvägda frispark och nickade in ledningsmålet.

4-2: Östberg nickade bort i eget straffområde. Via Bengtsson nådde bollen Rajala som avancerade ner mot Gefles mål.

- Jag tittade in i straffområdet och såg Susak komma så jag slog in den på vinst och förlust, säger tvåmålsskytten Rajala.

Det blev vinst. Bollen dök ner i bortre gaveln. Otagbart för Mattias Hugosson i Geflemålet.

5-2: Mattias Östbergs andra. En snabb kontring där Susak passade Östberg som vände bort sin back och avslutade med vänstern vid bortre stolpen. Där avgjordes matchen definitivt.

- Ja, absolut, det kändes så. Jag får väl inse att jag kanske passar bäst på kanten säger Östberg som utöver sina två mål gjorde en storartad arbetsinsats och verkligen visade sin kapacitet.

Göran Bergort fastställde sedan slutresultatet på en säker straffspark efter det att inhopparen Seyhmus Abic blivit fälld och gästernas målvakt frilägesutvisats.

Som tidigare nämnts gjorde Mattias Östberg en mycket bra match och det var ett bra taktiskt drag av tränare Sergej Prigoda att flytta ut honom på kanten för några matcher sedan. Fredrik Bengtsson deltog mycket i spelet och visade stundtals upp sina kvaliteter, men slarvade lite med passningsspelet i vissa lägen.

Mycket viktigt förstås att Brage får igång en målskytt som Jimmy rajala. Med åtta fullträffar i år hör han till seriens bästa, trots att han dragits med efterhängsna skadeproblem i sommar. Plus också till Johan Persson som kom in när Magnus Korsgren blev skadad och gjorde en stabil insats som högerback.

I och med segern lämnade Brage över jumboplatsen i tabellen till Mjällby och på söndag väntar en mycket viktig match borta mot Trelleborg. Då får laget klara sig utan Anto Susak och Anders Augustsson som båda är avstängda efter varningar mot Gefle.

I slutet av matchen tändes elbelysningen över Domnarsvallen. Det går mot mörkare årstider, men frågan är om det inte stundar ljusare fotbollstider i Borlänge.

Från Brages oklädningsrum ekade samma segersång som efter förra vinsten mot Häcken .

- Ja vi sjöng "En dag i taget", säger Rajala.

Den låten hör vi gärna fler gånger i höst.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons