Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken upphämtning!

Annons

- Det här var den skönaste poäng jag någonsin tagit, sade Masarnas tränare Jonas Grönstrand och sken som en sol med hela ansiktet i kvällsskymningen.

- Vi kom hit för att vinna. Då kanske vi borde vara besvikna. Men det kan vi inte vara efter den här upphämtningen, konstaterade Tony Rickardsson, Masarnas lagkapten, som verkligen sken i kapp med lagets tränare i depån.

Men som sagt. Det började illa. Rospiggarna tog en femetta direkt i det första heatet. Där var det Tony som tog gästernas poäng efter att inte alls ha kommit i väg i starten.

Rospiggarna tog fem dubbelsegrar fram till och med det nionde heatet. Så långt hade Masarna bara vunnit ett heat. Det var i den första toppningen i heat sex där Tony och Antonio Lindbäck tog dubbelsegern.

Förklaringen till den öppningen för Masarna?

-Vi vet att det är fruktansvärt halt här. Men i dag var det extremt. Vi hade svårt att hitta rätt inställningar, samtidigt som de varit här och tränat och var säkra på hur inställningarna skulle vara, analyserade Tony.

- I paus peppade vi varandra och alla hjälptes åt för att hitta rätt inställningar. Det gjorde att vi kom ut som ett nytt lag efter paus, sade Jonas Grönstrand.

Och det var vad han var mest nöjd med för kvällen:

-Vi jobbar som ett lag nu. Ingen går runt och hänger med huvudet. Och så hjälps vi åt ute på banan. Där tittar vi efter varandra för att hjälpas åt med poängen i heaten. Ingen individuell körning alls.

- Och det är vad som krävs för att vi ska kunna nå ett slutspel, tillade Jonas Grönstrand.

Genom det stora underläget fick Masarna toppa. Det lyckades tre gånger av fyra med femettor. Ett toppningsheat slutade oavgjort.

Det var fyra förare som fick dra det tunga lasset ute på banan. Tony Rickardsson, förstås, som tog 13 poäng, trots ett stopp i ett heat där kedjan gick av precis i starten.

Antonio Lindbäck bidrog med sitt och var bland annat inne på två femettor.

Fredrik Lindgren fick lite extra beröm av tränaren Jonas Grönstrand:

-Fredrik har inte vunnit en start på hela säsongen och så går han ut och tar tre här. Det var starkt.

Till sist, men inte minst, Leigh Adams.

Senast hemma mot Vargarna hade han motorproblem. Så även denna gång.

Efter det tionde heatet fick han lov att nästan bygga en ny cykel då ramen gått av på den med favoritmotorn. Det hindrade dock honom inte från att ta fyra heatsegrar och så greja oavgjort i det allra sista heatet.

Där låg han länge sist, men räddade den viktiga poängen genom att ta sig förbi Rospigggarnas Robert Kosciecha.

Men frågan är om inte Rospiggarna föll på eget grepp. Av allt att döma gjorde lagledningen ett taktiskt misstag genom att ställa Greg Hancock på andrabanan i det första nomineringsheatet. Det hade räckt med 3-3 för hemmalaget där för en seger. Från andrabanan var det hart när omöjligt att vinna denna afton. Den ende som lyckades var Leigh Adams i det fjortonde heatet.

- Det var ett rent tjänstefel att sätta Greg där, betygsatte Jonas Grönstrand den taktiska missen.

Nu har Masarna ett gyllene läge att ta hem bonuspoängen i returmötet hemma på tisdag.

Men innan dess ska flera av förarna köra GP i Eskilstuna på lördag. En av dem är givetvis Tony Rickardsson.

- Det var viktigt för mig att få den här matchen. Ringrosten släppte efter tre heat.

Jag har mest legat hemma och vilat i veckan och huvudet hängde inte med.

Han har dock fortfarande ont i baken efter smällen mot Vargarna i premiären.

-Jag slutade med provstarterna efter andra heatet. Det gjorde för ont. Jag har svårt att kunna sträcka ut kroppen riktigt i starten, förklarade han.


ROSPIGGARNA-MASARNA

48-48

Poängen: Rospiggarna: Robert Sawina 10+1, Robert Kosciecha 9, Chris Slabon 8+1, Greg Hancock 7+3, Daniel Davidsson 6+2, Jonas Davidsson 6, Mariusz Staszewski 2+1.

Masarna: Leigh Adams 14, Tony Rickardsson 13, Antonio Lindbäck 10+2, Fredrik Lindgren 8+4, Sebastian Aldén 2, Magnus Karlsson 1, Pontus Herou 0.

Publik: 2 171.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons