Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken upphämtning!

Annons

Valsta/Syrianska kom till Domnarvsvallen som serieledare - och visade ett spel som förklarar deras tabellposition.

Gång på gång kom de igenom Brages mittfält och försvar och spelade en teknisk, enkel och mycket vacker fotboll. Men...

- De får ju alldeles för stora ytor, säger Lasse Ericson.

- Jag är 52 bast och med sådana ytor skulle jag hinna parkera rullatorn och sedan slå varenda passning rätt. Vi var alldeles för passiva.

2-0 efter 28 minuter var i underkant.

- Vi hade flera chanser att punktera matchen. Men det kändes sista kvarten i första halvlek att vi gjorde något annat än spelade fotboll, säger Valstatränaren Vadim Jevtushenko.

Brage pratade inte om Liverpools vändning i onsdagens Champions Leaguefinal, men kopierade den nästan.

- Vi pratade om stolthet, och vad det innebär att spela i den grönvita dressen. Det sitter i huvudet. Killarna måste fatta att de är bra på att spela fotboll, säger Ericson.

Efter 38 sekunder av andra halvlek reducerade Jörgen Sundström, fint frispelad av Johan Persson. Därefter var det Brages match.

Jörgen hade också ett gyllene tillfälle att kvittera i ett nytt friläge bara två minuter senare. Men skottet på halvvolley gick högt över.

Jörgen Sundström kände sig stressad.

- Jag skulle ha kunnat räkna ut att jag var ensam. Men självförtroendet och lugnet kommer snart, eftersom det lossnat för mig nu, sade Sundström.

Efter lång kamp med spel mot ett mål, kom också kvitteringen, nio minuter före slutet. Återigen var det Jörgen Sundström, den här gången på nick.

När nickade du in en boll senast?

- Mot Enköping i fjol. Jag gjorde två nickmål förra säsongen. Jag är rätt så bra på huvudet faktiskt, säger Jörgen med glimten i ögat.

I det blöta och hala underlaget bytte lagen målchanser vid ställningen 2-2 och det var roligt att se två lag som ville vinna.

Jörgen Sundström ska ha en eloge för sitt idoga löpande och sina två mål. Per Fahlman i målet var duktig i sin hemmadebut. Alexander Ekblad, 17, och Jonatan Lundevall, 20, visar att Brages försvar är riktigt bra, trots sin ungdom.

BRAGE-VALSTA/S.

2-2 (0-2)

Målen: 0-1 (13) Michael Allyn, 0-2 (28) Jakob Haddad, 1-2 (46) Jörgen Sundström, 2-2 (81) Jörgen Sundström.

Hörnor: 4-2 (1-1).

Varningar, Brage: Johan Persson. Valsta: Arabo Baghoomian, Jakob Haddad.

Domare: Patrik Berglund, Karlstad.

Publik: 717.

Brage på Domnarvsvallen: Per Fahlman - Johan Persson (73), Mikael Karlsson, Jonatan Lundevall, Kristoffer Englund - Mattias Pettersson, Mattias Johansson (70), Johan Mattsson, Colo Halit - Kristoffer Melin (46), Jörgen Sundström.

Ersättare: Kristoffer Englund (46), Niclas Olausson (70), Marcos Villaroel (73), Mats Theander, Magnus Helin.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons