Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken stjärnsmäll för Ore

IFK Ore var bara två poäng från att ta sig till Allettan. Kanske var det besvikelsen över det som kom att spegla sig då Furudalslaget inledde fortsättningsserien med ett riktigt bottennapp i Enköping.
Hemmalaget körde över gästerna och vann med klara 11–1.

Annons

Men någon baksmälla efter den missade platsen till den högre serien ville inte Janne Huokko förklara förnedringen med.

– Baksmälla har man efter en fylla. Jag vet inte vad det här berodde på. Vi har förberett oss bra och killarna har även fått vara lediga en del, sa en konfunderad och besviken Oretränare.

Han sågade sina spelare jäms med fotknölarna.

– Det är allt för många som sviker klubbmärket i dag. Lite stolthet måste man ha, de representerar ju ändå en förening.

Redan efter första perioden var matchen körd för gästerna. Efter knappt tio minuters spel lyste 3–0 från resultattavlan och när signalen ljöd för den första vilan hade Enköping ökat på till 5–0.

I andra perioden släppte Ore "bara" ett mål, men i tredje rann det iväg med en femetta och till slut förkrossande 11–1. Inte någon vidare start för ett lag som siktar på att ta sig till play off.

– Hockey är egentligen inte så svårt, men i dag var det svårt. Det är ju tävling där ute och det gäller att vinna man mot man.

Och nu är det bara att försöka glömma det här, eller?

– Det går inte att bara sopa allt under mattan, för då blir det en stor hög där. Det gäller att ta lärdom av matchen och var och en får rannsaka sig själv, sa Huokko.

Redan på fredag har Ore chans till revansch, då Söderhamn gästar Furudal.

– Vi måste hitta tillbaka till spelet, sa Oretränaren om fortsättningen.

Enköping–IFK Ore

11–1 (5–0, 1–0, 5–1)

Första perioden: 1–0 (2.07) Filip Cruseman (Johan Eek), 2–0 (3.01) Magnus Kullerback (Simon Cederborg-Nilsson, Stefan Wiktorsson) spel fem mot fyra, 3–0 (9.32) Rickard Eriksson (Filip Cruseman, David Holmqvist), 4–0 (10.58) Jesper Sojé (Johan Eek, Niklas Ekberg), 5–0 (15.01) Simon Cederborg-Nilsson (Filip Cruseman, David Holmqvist).

Andra perioden: 6–0 (10.30) Johan Eek (Jesper Sojé, Niklas Ekberg).

Tredje perioden: 7–0 (1.09) Mathias Löf (Robin Granstad, Jonas Lamby), 8–0 (2.15) Oscar Rogerson (Emil Andersson, Rickard Eriksson), 8–1 (7.19) Anders Gunarsson (Mats Hjort, Gustav Gräsberg), 9–1 (9.47) Jonas Lamby (Stefan Wiktorsson, Robin Granstad), 10–1 (17.02) Fredrik Lundin (Simon Cederborg-Nilsson, Mathias Löf), 11–1 (17.21) Johan Eek ( Jonas Lamby, Stefan Wiktorsson).

Skott: 35–28 (15–6, 7–12, 13–10).

Utvisningar, Enköping: 7x2. Ore: 3x2.

Domare: Jonas Eriksson.

Publik: 248.

Mer läsning

Annons