Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken show, Masarna

Annons

Smederna borta är en av säsongens tuffaste matcher. Men för mastränare Olsson gick det tydligen helt enligt planerna.

-Ja, jag hade faktiskt kalkylerat med tolv poängs övervikt.

Var inte det lite väl kaxigt?

-Jo, kanske det. Men jag vet att de här grabbarna är duktiga och när det klaffar för alla, då har inget lag någon chans mot oss.

Den ende som inte imponerade i Masarna var lördagens GP-segrare Bjarne Pedersen med endast tre inkörda poäng.

Matchen var länge jämn och fem av de sex första heaten slutade 3-3. Smederna ryckte sedan åt sig en sexpoängsledning och Masarna tvingades toppa för att inte halka efter för mycket. Toppningen, med Tony i stället för Magnus Karlsson, lyckades. I par med Leigh Adams tog Tony en femetta. I nästkommande heat följde Tony upp med en ny femetta, nu med Fredrik Lindgren, och plötsligt ledde Masarna med 28-26. Den ledningen släppte inte Masarna, som vann de sex heaten efter paus med 23-13 efter bland annat två nya femettor. Sannolikt var det tolfte heatet matchavgörande, när Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren körde ifrån hemmalagets Scott Nicholls och Jesper B Jensen.

- Smederna är sårbara, både i depån med deras temperament och på banan. Så vi visste att om vi bara kunde pumpa på och stötta varandra i motgångar så skulle det här gå vägen, sade Mats Olsson.

Frånsett en plump med förlust mot Nicki Pedersen visade Tony Rickardsson mästartakter och noterades för 15+2 på sina sex heat. Tony inledde matchen med att putsa Nicki Pedersens två veckor gamla banrekord med fyra tiondelar. Och det gjorde han med en cykel som han egentligen ville byta ut strax före start. Uppenbarligen var det inga större fel på den, trots att den blöddrade ovanligt mycket.

Antonio Lindbäcks fina form håller i sig och han tog tio nya pinnar. Även Fredrik Lindgren, 6+2, gjorde en av sina bättre matcher i masvästen.

Kul också att reserverna tog för sig. Trion Magnus Karlsson, Niklas Aspgren och Sebastian Aldén delade på heaten och bidrog tillsammans med åtta poäng.

- Det känns bra att vi har fördelen av att kunna laborera med reserverna. Kanske var det lite tråkigt för Magnus att bli bortplockad när vi tvingades toppa, men det tror jag att han kan ta, sade Olsson.

Nära 7000 åskådare bjöds på snabb och spännande speedway. Att banan inte var så lätt att köra om på gjorde ju inget en sådan här gång, då masförarna oftast var snabbast från tejpen.

SMEDERNA-MASARNA 42-54

Poäng, Smederna: Robert Sawina 10, Nicki Pedersen 9, Billy Hamill 9, David Howe 5, Scott Nicholls 3, Jesper B Jensen 3, Anders Ljung 3.

Masarna: Tony Rickardsson 15, Leigh Adams 12, Antonio Lindbäck 10, Fredrik Lindgren 6, Sebastian Aldén 4, Bjarne Pedersen 3, Niklas Aspgren 2, Magnus Karlsson 2.

Publik: 6 898.

Mer läsning

Annons