Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken press, Lönn!

Annons

Kom VM-guldet som en överraskning för dig?

- Jag vet inte. Det var en svår fråga, faktiskt. Det är alltid en överraskning när man får stå högst på pallen, men mycket vill ha mer, jag hade gärna slagit världsrekord. Men jag är väldigt nöjd ändå, försäkrar Sandra Lönn.

Världsrekordet i hennes klass ligger på 182,5 kilo, en tyngd som Sandra klarat på träning.

- På träning har jag lyft 200 kilo, men det räknas inte. Jag lyfte mest av alla damer ändå, så visst var det en framgång. Och världsrekordet ska jag slå i maj i Ungern.

Då avgörs VM igen då internationella styrkelyftförbundet valt att lägga om tävlingskalendern från och med 2006.

Sandra Lönn är - trots VM-guldet - ganska ny i styrkelyftvärlden.

- Jag har tränat sporadiskt sedan 1997 och alltid varit stark, men det är bara under det sista året som jag tränat seriöst, berättar hon.

Att hon tog VM-guld tackar hon sin coach för.

- Han är väldigt bra. Jag blir så nervös om jag vet hur mycket jag ska lyfta eller hur mycket de andra har lyft. Han håller för mina öron och så säger han bara åt mig att; "gå upp, det här klarar du". Det hjälper väldigt mycket, menar Sandra Lönn.

En annan orsak till VM-guldet kan vara klubben, Borlänge AK.

- Det är världens bästa klubb, helt klart. De andra som jag pratar med blir förvånade hur bra klubben ställer upp. Det finns ingen klubb i Sverige som gör så mycket för sina medlemmar. Trots att jag aldrig bott i Borlänge eller Dalarna känns det helt rätt att tävla för Borlänge, berömmer Sandra.

I går åkte hon tillbaka till Kramfors, där hon studerar till möbeltapetserare.

- Jag har alltid tyckt om att sy, och tidigare har jag jobbat på fabrik. Min mamma gick en kurs som möbeltapetserare och sade åt mig att prova på. Först lät det skittråkigt, men jag fick praktik tre månader och kände direkt att jag "kommit hem". Därför känns det helt rätt, avslöjar hon.

Det enda hon saknar nu är en pojkvän - och ett världsrekord. Vi får se vad som händer i vår...

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons