Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken målspottare!

Annons

Det enda som hindrade henne från att göra ett äkta hat-trick var lagkamraten Marie Bergman när hon stegade fram och slog en frispark direkt i mål en bit in i den andra halvleken. Så långt hade Helena gjort två mål. Sedan avslutade hon strax före paus med sitt tredje mål.

Matchens avslutning blev också Helenas. I den sista spelminuten fastställde hon slutresultatet.

-Men kanske borde jag ha gjort ytterligare något mål. Jag hade ju flera chanser men då var inte skärpan den bästa, sade Helena.

Några direkta drömmål var det väl inte utan det handlade mer om framfusighet och tuffhet inom straffområdet.

- Det var bland annat ett knä och en axel. Men det spelar ingen roll om det inte är snygga mål. Huvudsaken är att det blir mål.

Fyra mål har hon gjort tidigare under sin karriär, men kanske inte på så hög nivå som division 2.

- Men fråga mig inte när jag gjorde fyra mål senast. Det kommer jag inte ihåg.

Gustafs spelade som bäst i den första halvleken. Då syntes det varför Västanfors är nästjumbo i tabellen. Gästerna kom hela tiden i tidsnöd och laget hade också svårt att bara rensa bort bollen från farlig närhet av målet. Bollträffen var på tok för dålig och det blev både sneda och vinda sparkar.

-Men vi gjorde dem också dåliga. Vi spelade jättebra i den första halvleken. Sedan tappade vi lite i den andra, fast vi sade i paus att vi inte skulle göra det, sade Helena Sjögren.

I den andra halvleken var inte Gustafspressen riktigt lika intensiv och hög som i den första. Det gjorde att Västanfors fick lite mer tid för att vårda bollen. Och då visade gästerna att de kunde rulla boll inom laget. Men Västanfors saknade den riktiga udden. Till exempel en spelare av Helena Sjögrens kaliber.

Trots att Västanfors fick lite mer av bollen så var det fortsatt Gustafs som styrde och ställde.

Och några farligheter, det skapade inte gästerna.

-Backlinjen tog bort allt i dag, berömde Helena Sjögren.

Segern var resultatet av en rejäl laginsats från Gustafs sida. Samtliga stod upp och var snäppet bättre än sina motståndare.

GUSTAFS-VÄSTANFORS

5-0 (4-0)

Målen: 1-0 (12) Helena Sjögren, 2-0 (20) Helena Sjögren, 3-0 (35) Marie Bergman, 4-0 (44) Helena Sjögren, 5-0 (89) Helena Sjögren.

Domare: Peter Johansson, Borlänge.

Publik: 100.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons