Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken kväll, Jouko!

Annons

- Nu ska vi hämta tillbaka Sverigeloppspokalen till Dalarna, bubblade det ur Pärssinen efter segern med Superstep i uttagningsloppet till Sverigeloppet.

Superstep rekordsänkte med 1,1 sekunder till 15,9 och Rommeekipaget blir intressant att följa under finaldagen på Solvalla den 30 juni.

I alla fall om 5-årsstoet visar samma tåga som vid gårdagens seger.

Innan den triumfen satte Jouko dit 6-årige Lagavoulin i V5-3, efter ledning från start till mål.

- Min enda chans var att komma till ledningen. Lagavoulin sträckte ärligt på sig till slut, analyserade Pärssinen från vinnarcirkeln.

Lagavoulin rekordsänkte med 2,5 sekunder till fina segertiden 15,2. Signifikativt för Pärssinens båda vinnare var att båda hästarna nu tog sin första årsseger. Lagavoulin i sjätte starten och Superstep i den nionde årsstarten. Det var självklart en mycket lycklig hemmatränare som efter segern med Superstep sammanfattade:

- Det här var kanon!

Lika rörd som Jouko Pärssinen var Olle Goop efter segern med Herr Jägermeister i kvällens snabblopp.

- Herr Jägermeister är en av de bästa hästarna jag har tränat. Det var enormt att han kunde vinna i kväll efter så lång vila, berömde Olle.

Det är bara att instämma. Herr Jägermeisters comeback, efter drygt ett års frånvaro, var kvällens clou.

Den 10-årige hingsten tog ledningen från innerspåret i en mycket snabb öppning. Sedan var Herr Jägermeister aldrig i förlustfara. Segertiden fina 13,0 och vi gör nog klokt i att räkna med Herr Jägermeister framöver.

Loppets stora favorit, Super Photo Kosmos, verkar däremot vara mil ifrån sitt storforna jag. Stefan Melanders forne stjärna sprang sig rejält trött utvändigt om Herr Jägermeister och slutade oplacerad. Kvällens kusk blev återigen Torbjörn Jansson, som vann dubbelt. Därmed utökade han försprånget i kuskligan med en seger till tvåan Kajsa Frick, som vann en seger i går kväll. Ställningen nu: Torbjörn 18 och Kajsa 14.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons