Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken kick för Sanna

Annons

Det var i början av maj som oturen var framme för Dalarnas då största OS-hopp. Ett muskelfäste i det högra låret slets av på träning hemma i Falun, och de första rapporterna talade om att OS-chansen var borta.

Men ganska snabbt gjordes en plan för normal återkomst efter en sådan skada och en plan om rehabiliteringen skulle gå riktigt bra.

Det normala innebär sex veckors vila och på det två till tre månaders rehabilitering.

- Men det har gått helt som jag planerat, enligt planen på snabbast möjliga återkomst. Jag vilade två dagar och satte sedan igång med rehabilitionsträning. Nu är det riktigt nära att jag kan träna för fullt igen, säger Susanna Kallur.

Att det gått fort råder ingen tvekan om.

- Det har varit ungefär som jag önskade, det vill säga riktigt bra. Men det är inget mirakel heller, betonar hon.

Vad har varit tyngst under skadeperioden?

- Jag tycker inte det har varit tungt. Det har gått mycket lättare än väntat. Det skulle i så fall vara att det är tråkigt att sitta hemma när de andra åker iväg och tränar, konstaterar Susanna.

Samtidigt är hon medveten om att den tyngsta perioden ligger framför henne.

- Det är de sista procenten upp till full kapacitet och formtopp som är de svåraste. Det handlar mycket om teknikträning och att få rätt känsla och rytm i löpningen. Jag hoppas jag kan göra comeback på DN-galan den 27 juli.

- Det blir i alla fall comeback däromkring om det fortsätter att gå lika bra som det gjort nu, säger Susanna.

Därmed också sagt att hon planerar att tävla i såväl SM som OS i augusti.

- Det är min plan i varje fall. Men OS är svårt att påverka och att veta hur bra man kan prestera. Det har blivit bättre och bättre hela tiden, avslutar Susanna Kallur förhoppningsfullt.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons