Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken joggingseger

Annons

- När han fick ledningen förstod jag att ingen skulle komma fram och trycka, sammanfattade en nöjd ägare och tränare, Per-Arne Persson från Ekshärad i Värmland, efter segerloppet.

Och så var det. I mycket lugnt tempo fick Pases J.Pej husera där framme och lättare har nog åttaåringen aldrig tjänat 40 000 kronor. Daniel Olsson var såklart nöjd.

- Hästen känns både fräschör- och humörmässigt som 2005 då han var riktigt

bra. Det var en ren joggingtur och när jag lade pisken på honom i sista sväng så bara lunkade han undan, sade Olsson.

Klockorna visade runt 1.13 sista varvet. Även om inga större växlar ska dras på det här loppet blir Pases J.Pej intressant att följa under våren.

Rättvikshästen O´Donell svarade för en riktig smällkaramell då han för Kaj Widell vann till drygt 95 gånger pengarna. Solvallas Kaj Widell körde ett invändigt smyglopp med tolvåringen som tackade med att spurta till vinst.

Amatören Lena Fritz är det som tränar valacken.

- Jag har bara den här hästen. Han kräver mycket omvårdnad, sa en högst belåten tränare efter triumfen.

Inför starten av den fjärde V65-avdelningen fick startbilen problem med sina

vingar och loppet var tvunget att avgöras med så kallad linjestart. Det hör inte till vanligheterna, men kuskarna var disciplinerade och grejade det fint. Bäst av alla körde Christel Berntsson så till vida att hon skar mållinjen först med Supersall. Sambon Mikael Selin är det som tränar hästen.

Sammaduo, Selin/Berntsson, ligger bakom Special Cat som vann långloppet över dryga 3000 m. Den här gången var det dock Ulf Ohlsson som satt i sulkyn.

- Han har inte gått något för mig, konstaterade Berntsson.

Men det gjorde han för Ohlsson. Dryga varvet från mål tog Ulf sats från kön och via ett starkt slutvarv avgjorde han knappt men säkert till slut.

- Han lägger av lite när han tycker det är klart men han var bra i dag, konstaterade Ohlsson som med en dubbelseger leder kuskligan på dalabanan.

Hemmaamatören Lars Åslund såg in i det längsta ut att få full utdelning på sina måndagsstarter. Först vann Defining Moment lunchlopp på Gävle. Sedan ledde hans Otard ett V65-lopp i 2139 m. Synd bara att loppet var en meter längre. I allra sista steget hann nämligen Sembs Hollister och just Ulf Ohlsson fram till seger. En vinst och ett andrapris för Åslund är dock inte fy skam.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons