Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken förvandling av Leksandstjejerna

Annons

En utveckling som sannolikt bär till spel i högsta serien nästa säsong.

- Det kan vi tacka sommarens barmarksträning för, säger damsektionens ordförande, Lennart Persson.

Tack vare sommarens hårdkörning, har laget svetsats samman på ett fint sätt. Lägg därtill kondition och styrka och årets succèspel är ett faktum.

- Det är en bra mix i laget och så är lagkänslan jättebra.

De flesta i laget finns på plats på alla träningar, trots att många får åka från Björbo, Furudal, Boda eller Vikarbyn. Tränarduon, Evert Axelsson och Mikael Bond, kör både teknikövningar och tvåmålsspel. Tjejerna kämpar storstilat och utstrålar både vilja och kamratskap.

Visst kan det bli spel i "ettan" nästa år med motståndare som Brynäs och Mälarhöjden/Bredäng. Lag med massor av rutin och landslagstjejer.

För spel i den högsta serien krävs dock att Siljanslaget hålls intakt, med kanske någon ytterligare förstärkning. Framtiden får utvisa. Det kan ju bara vara så att någon i laget blir gravid eller inleder studier på annan ort. I det läget kanske det inte ens är någon idè att ställa ett lag på benen i den högre serien?

- Många lag kroknar mot Leksand i tredje perioden, myser Lennart.

Visst ser det bra ut, och att ha de fyra spelarna Sara Persson, Therese Bond, Emma Arvidsson och Victoria Gustafsson i regionslaget är givetvis en fjäder i hatten.

Leksands hockeytjejer blir i alla fall att räkna med. Annat var det förra året. Då blev det förluster med både 1-12 och 0-27.

- För fyra år sedan kunde de knappt stå på skridskorna och slängde vi in puckar på isen var det kört, skämtar Lennart.

Nu är det annat. Innan serien var målet 2-3 vinster. Nu är Leksand ett topplag och har ena foten inne i damhockeyns finrum.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons