Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken flygande start!

Annons

Det ville sig inte bättre än att hemmaåkaren Jörgen Sjödin slog i så illa att han blev liggande med skadad fotled. Ledande SMK Eksjös Stefan Andersson nonchalerade den gula flaggen och blev diskvalificerad. Samma öde rönte finaltrean Jonas Algotsson, Kils MK och Järvas Marcus Nilsson som rullade i mål som fyra.

En dramatisk upplösning av kvällen som innebar att SMK Dalas Mats Nilsson fick byta ut sin andraplats mot en vinst.

Därmed har 37-åringen från Dala-Järna rejäl toppkänning efter tisdagskvällens premiär av den 22:a upplagan av Mascupen.

Spinn i starten i första finalen förpassade endurokungen ned till runt 15:e plats. Kämpen Nilsson plockade förare efter förare och slutade fyra. Helt nöjd med insatsen var han inte.

-Jag borde varit tvåa. Det är dumt med en fjärdeplats. Man tappar så mycket poäng, men det är alltid svårt att komma igen efter en dålig start.

I andra finalen av MX1 gick det bättre för honom. I väg som trea efter snabbe Stefan Andersson och Jonas Algotsson. I det här heatet visade Mats Nilsson klass.

Han visade ryggen för "Mackan" Norlén, och även Algotsson fick se sig omkörd av dalaveteranen. På slutet var det inte långt ifrån att även Stefan Andersson fick ge sig. Nu blev det ju vinst i alla fall, och det var klart att Nilsson var nöjd med kvällens poängskörd.

Kenneth Gundersens två vinster, och båda åt det överlägsna hållet, imponerade. Honom når ingen fram till i fortsättningen.

Friskusen och bilhandlaren Jörgen Sjödin ska ha en eloge för härlig körning innan det blev problem med "cykel" och fotledsskada.

Borlänges Sören Englund, tävlande för SMK Gävle, hade det trögare. Det hade sin förklaring.

-Jag krigade på så gott det gick, men egentligen trivs jag inte på banan. Det är för mycket supercross över det hela, men det är ju lika för alla.

Även juniorerna visade att det gick att köra motocross trots det ideliga regnandet. Rättvik-Boda MK:s Mattias Andersson lyckades bäst av dalaförarna med finalplaceringarna tre och fyra.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons